מתכון לבנייה – סופגניה מתוקה שמכינים בחנוכה ובשמחות. צורתה החיצונית אולי נראית פשוטה אך הטעם שלה נפלא! זהובה ופריכה מבחוץ ורכה מבפנים. אפשר לצפות בסוכר או פשוט לאכול כמו שהיא.
זמן עבודה: 25 דקות | זמן התפחה: 3 שעות
מצרכים:
- 2 כפיות שמרים
- כוס ורבע מים חמים
- 3 כוסות קמח לבן
- 1 כפית מלח
- שמן לטיגון
- אופציונלי: סוכר או אבקת סוכר
הוראות הכנה:
- בקערה קטנה, ממיסים את השמרים ב 1/4 כוס מים חמים ומניחים בצד להתפחה למשך 10 או 15 דקות.
- בקערה גדולה מערבבים קמח, מלח וכוס מים חמים.
- מוסיפים את תערובת השמרים ומערבבים במרץ בידיים או עם כף עץ, עד לקבלת תערובת אחידה. הבצק צריך להיות דביק מכדי ללוש או לעצב אותו, כמעט כמו בלילה סמיכה.
- מכסים את הקערה במגבת ומשאירים את הבצק לתפיחה במשך 2 עד 3 שעות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
- בסיר רחב ועמוק מחממים 2 עד 3 סנטימטרים של שמן על אש בינונית עד שהוא חם. השמן מוכן כאשר מכניסים פנימה חתיכת בצק קטן ונוצר ביעבוע עדין סביבו.
- מכינים קערה עם מים. טובלים את הידיים במים ואז שולפים חתיכת בצק בגודל שזיף. יוצרים חור בכדור הבצק, מותחים את החור כדי ליצור טבעת בצק. מניחים את הבצק בשמן החם.
- חוזרים על הפעולה ומוסיפים לסיר הטיגון כך שהבנייה מטגנים במרווח זה מזה.
- מטגנים עד להזהבה, הופכים פעם או פעמיים. מוציאים את הבנייה ומניחים על צלחת מרופדת בנייר אפייה.
- מצפים בסוכר או אבקת אפייה ומגישים חם.
(אם הם התקררו לפני זמן ההגשה, חממו אותם מעט בתנור)בתאבון!