FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בנייה • סופגניות מושלמות לחנוכה

מתכון לבנייה – סופגניה מתוקה שמכינים בחנוכה ובשמחות. צורתה החיצונית אולי נראית פשוטה אך הטעם שלה נפלא! זהובה ופריכה מבחוץ ורכה מבפנים. אפשר לצפות בסוכר או פשוט לאכול כמו שהיא.

זמן עבודה: 25 דקות | זמן התפחה: 3 שעות

מצרכים:

  • 2 כפיות שמרים
  • כוס ורבע מים חמים
  • 3 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית מלח
  • שמן לטיגון
  • אופציונלי: סוכר או אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  1. בקערה קטנה, ממיסים את השמרים ב 1/4 כוס מים חמים ומניחים בצד להתפחה למשך 10 או 15 דקות.
  2. בקערה גדולה מערבבים קמח, מלח וכוס מים חמים.
  3. מוסיפים את תערובת השמרים ומערבבים במרץ בידיים או עם כף עץ, עד לקבלת תערובת אחידה. הבצק צריך להיות דביק מכדי ללוש או לעצב אותו, כמעט כמו בלילה סמיכה.
  4. מכסים את הקערה במגבת ומשאירים את הבצק לתפיחה במשך 2 עד 3 שעות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
  5. בסיר רחב ועמוק מחממים 2 עד 3 סנטימטרים של שמן על אש בינונית עד שהוא חם. השמן מוכן כאשר מכניסים פנימה חתיכת בצק קטן ונוצר ביעבוע עדין סביבו.
  6. מכינים קערה עם מים. טובלים את הידיים במים ואז שולפים חתיכת בצק בגודל שזיף. יוצרים חור בכדור הבצק, מותחים את החור כדי ליצור טבעת בצק. מניחים את הבצק בשמן החם.
  7. חוזרים על הפעולה ומוסיפים לסיר הטיגון כך שהבנייה מטגנים במרווח זה מזה.
  8. מטגנים עד להזהבה, הופכים פעם או פעמיים. מוציאים את הבנייה ומניחים על צלחת מרופדת בנייר אפייה.
  9. מצפים בסוכר או אבקת אפייה ומגישים חם.
    (אם הם התקררו לפני זמן ההגשה, חממו אותם מעט בתנור)

    בתאבון!

עוד מתכוני סופגניות

דילוג לתוכן