מתכון לסופגניות צ'ורוס אמיתיות כמו בדרום אמריקה! קינוח נהדר שמתאים לכל המשפחה ובמיוחד בחג החנוכה! הצ'ורוס מוגש עם רוטב שוקולד טעים במיוחד.
מצרכים להכנת הצ'ורוס
לבצק צ'ורוס
- 50 גרם חמאה לא מלוחה
- 160 גרם מים
- 2 כפות סוכר
- ½1 כפית תמצית וניל
- ½ כפית מלח
- 110 גרם קמח רגיל
- 2 ביצים
- שמן לטיגון
לרוטב השוקולד
- ½ כוס שמנת מתוקה
- ½ כוס שוקולד צ'יפס
- קורט מלח
הוראות הכנה
להכנת הבצק
- מכניסים לסיר בינוני חמאה, מים, סוכר, תמצית ווניל ומלח ומביאים אותם לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת בצק חלק.
- מסירים מהאש ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.
- מערבבים עד שהביצים נטמעות היטב בבצק.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר כוכב בקוטר 1.5 – 2 ס"מ.
- מחממים שמן בסיר עמוק בגובה 1-2 ס"מ לטמפרטורה של כ – 180 מעלות.
לבדיקת הטמפ' ניתן להכניס כף עץ לשמן. אם יש בועות קטנות סביב הכף, השמן מוכן. - מזלפים את הבצק לתוך השמן וחותכים עם מספריים באורך הרצוי.
- מטגנים מספר רצועות יחד 3-4 דקות עד להזהבה.
- מוציאים ומניחים על נייר סופג.
להכנת הרוטב
- מרתיחים שמנת מתוקה בסיר קטן.
- מכבים את האש, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומלח ומניחים לנוח דקה.
- מערבבים את הרוטב עד לקבלת מרקם חלק.
הרכבת המנה
- מניחים את הצ'ורוס על גבי צלחת הגשה ומזליפים מעט רוטב מעל.
- מגישים חם לצד קערית רוטב שוקולד לטבילה.