FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

צ'ורוס • סופגניות דרום אמריקאיות

מתכון לסופגניות צ'ורוס אמיתיות כמו בדרום אמריקה! קינוח נהדר שמתאים לכל המשפחה ובמיוחד בחג החנוכה! הצ'ורוס מוגש עם רוטב שוקולד טעים במיוחד.

מצרכים להכנת הצ'ורוס

לבצק צ'ורוס

  • 50 גרם חמאה לא מלוחה
  • 160 גרם מים
  • 2 כפות סוכר
  • ½1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית מלח
  • 110 גרם קמח רגיל
  • 2 ביצים
  • שמן לטיגון

לרוטב השוקולד

  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • ½ כוס שוקולד צ'יפס
  • קורט מלח

הוראות הכנה

להכנת הבצק

  1. מכניסים לסיר בינוני חמאה, מים, סוכר, תמצית ווניל ומלח ומביאים אותם לרתיחה.
  2. מנמיכים את האש,  מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת בצק חלק.
  3. מסירים מהאש ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.
  4. מערבבים עד שהביצים נטמעות היטב בבצק.
  5. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר כוכב בקוטר 1.5 – 2 ס"מ.
  6. מחממים שמן בסיר עמוק בגובה 1-2 ס"מ לטמפרטורה של כ – 180 מעלות.
    לבדיקת הטמפ' ניתן להכניס כף עץ לשמן. אם יש בועות קטנות סביב הכף, השמן מוכן.
  7. מזלפים את הבצק לתוך השמן וחותכים עם מספריים באורך הרצוי.
  8. מטגנים מספר רצועות יחד 3-4 דקות עד להזהבה.
  9. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

להכנת הרוטב

  1. מרתיחים שמנת מתוקה בסיר קטן.
  2. מכבים את האש, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומלח ומניחים לנוח דקה.
  3. מערבבים את הרוטב עד לקבלת מרקם חלק.

הרכבת המנה

  1. מניחים את הצ'ורוס על גבי צלחת הגשה ומזליפים מעט רוטב מעל.
  2. מגישים חם לצד קערית רוטב שוקולד לטבילה.

עוד מתכונים מתוקים

דילוג לתוכן