FoodisGood

חזה עוף מוקפץ עם ירקות ברוטב נהדר

הנה מנה מוצלחת לצהריים שתמיד אפשר לתקתק עם חזה עוף ואיזה ירקות שיש במקרר, מושלם להגשה על אורז! מנה נהדרת וקלה להכנה שמתאימה לילדים ולכל המשפחה.

זמן עבודה: 10 דקות | 5-6 סועדים

מצרכים:

למוקפץ

  • 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור
  • בצל חתוך לרצועות
  • פלפל אדום ופלפל ירוק חתוכים לקוביות קטנות
  • חופן אגוזי קשיו קלויים
  • 2 כפות שמן
  • אפשר להוסיף גם: חופן אפונה קפואה, תירס, גזר גמדי קפוא ועוד…

לרוטב

  • 3 שיני שום כתושות
  • כף שמן
  • ⅓ כוס רוטב סויה
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כוס מים חמים + כפית אבקת מרק עוף
  • ¼ כוס קמח (30 גרם)

הוראות הכנה:

  1. במחבת ווק מחממים שמן ומקפיצים את קוביות העוף כדקה, מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים בהקפצה כ-4 דקות, עד שהעוף חצי מוכן.
  2. מוסיפים בצל ומטגנים כ-3 דקות, מוסיפים קוביות פלפלים וקשיו ומקפיצים הכל ביחד כ-5 דקות, עד שהעוף מוכן והבצל רך. מוציאים הכל לצלחת ומניחים בצד.
  3. באותה המחבת מחממים כף שמן ובה מטגנים את השום כשתי דקות, מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים. מנמיכים ללהבה בינונית ונותנים לרוטב להצטמצם כ-5 דקות.
  4. מחזירים את תערובת העוף והירקות ומערבבים לציפוי אחיד. מגישים על אורז דביק ונהנים!
    בתאבון!

אל תפספסו >> מגוון מתכוני חזה עוף מוקפץ

וגם >> 10 מתכוני המוקפץ הכי אהובים באתר

עוד מתכונים מהמטבח האסייתי

ספגטי בולונז בסיר אחד

זו כנראה ארוחת הצהריים הבשרית הכי זריזה שתכינו – ספגטי ברוטב בולונז שמכינים בסיר אחד בלבד! תופתעו לגלות שלמרות שהמנה מאוד קלה להכנה הטעם והמרקם נפלאים!

3 ארוחות צהריים מעניינות עם ברוקולי

אוהבי הברוקולי תמיד יחפשו רעיונות מעניינים לשלבו בארוחות השונות, הנה 3 מתכונים לשלב את הירק הבריא הזה בארוחת הצהריים. סלט משביע, פסטה מיוחדת וגם נגיסי ברוקולי פריכים.

22 מתכונים עם גבינות שנשארו במקרר

לבנה, בולגרית, קוטג' או צהובה, תמיד כשנשארות גבינות במקרר ורגע לפני שעובר התאריך, כדאי לנסות להשתמש בהן. קבלו 22 מתכונים שכדאי להכין מגבינות שנשארו במקרר!

דילוג לתוכן