זו כנראה ארוחת הצהריים הבשרית הכי זריזה שתכינו – ספגטי ברוטב בולונז שמכינים בסיר אחד בלבד! תופתעו לגלות שלמרות שהמנה מאוד קלה להכנה הטעם והמרקם נפלאים!
מתכון לספגטי בולונז בסיר אחד
זמן עבודה: 15 דקות | סיר בישול גדול מאוד
מצרכים:
- כף שמן זית
- בצל קצוץ
- גזר מגורר
- גבעול סלרי קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 600 גרם בשר בקר טחון
- 2 חבילות רסק עגבניות קטן
- 2 פחיות עגבניות מרוסקות (400 ג' כל אחת)
- 3 כוסות מים רותחים + כף אבקת מרק עוף
- 250 גרם ספגטי ארוך
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- משתמשים בסיר גדול ועבה – מחממים כף שמן ובו מטגנים את הבצל על אש בינונית עד שהוא הופך שקוף.
- מוסיפים גזר וסלרי ומטגנים יחד כ-3 דקות, מערבבים מידי פעם.
- מוסיפים שום ומטגנים עם שאר הירקות כחצי דקה.
- מוסיפים בשר טחון ובעזרת כף עץ מפוררים אותו בסיר כך שלא יישארו גושי בשר גדולים בכלל.
- מטגנים על להבה בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב, עד שהבשר כולו מוכן ומשנה צבעו לחום.
- מוסיפים פנימה רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, מים רותחים (עם אבקת המרק) ומביאים לרתיחה.
- כשרותח – מוסיפים את הספגטי, מנמיכים להבה לבינונית, מערבבים היטב ומבשלים את הספגטי ברוטב כ-15 דקות ללא מכסה.
- מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 5 דקות.
- בודקים שהספגטי מוכן, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומסירים מהאש.
בתאבון!
לגרסה הקלאסית >> מתכון לרוטב בולונז מקצועי