פשטידת רועים – תפוחי אדמה ובשר טחון

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  , , ,

השילוב המופלא של בשר טחון ופירה הוא שילוב מנצח. בפשטידת הרועים יוצרים שכבות של פירה ובשר טחון ומגישים ישר בתבנית. ארוחת צהריים משביעה וטעימה.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 20 דקות

    45 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • 4-5 סועדים

מצרכים למתכון

לשכבת הפירה

4-5 תפוחי אדמה

2 ביצים

מלח, פלפל ומעט כורכום

לשכבת הבשר

1 בצל קצוץ

חצי קילו בשר טחון

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה

1/2 כפית פפריקה אדומה חריפה

1/4 כפית כמון

1/4 כפית כורכום

הוראות הכנה

את תפוחי האדמה קולפים ומרתיחים עם מלח.

מעבירים לקערה גדולה, מועכים לפירה ומניחים לצינון מוחלט.

לאחר צינון מוסיפים ביצים ומערבבים היטב עד לעיסה חלקה.

בזמן שהפירה מצטנן מטגנים במחבת רחבה בצל קצוץ עד להזהבה.

מוסיפים בשר טחון ותבלינים ומפוררים היטב עם מזלג.

משמנים תבנית מרובעת בינונית, משטחים בתבנית חצי מכמות הפירה.

מעל לפירה מסדרים את הסדר הטחון ומשטחים.

מעל לבשר משטחים את הפירה הנותר ובעזרת מזלג מעצבים מעט.

אופים את הפשטידה בתור חם על 180 מעלות כ-30 דקות.

מוציאים, מצננים מעט להתייצבות ומגישים.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00