
פשטידת רועים – תפוחי אדמה ובשר טחון
על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון בשר, מתכונים ללא גלוטן, עיקריות, פשטידות וקישים
השילוב המופלא של בשר טחון ופירה הוא שילוב מנצח. בפשטידת הרועים יוצרים שכבות של פירה ובשר טחון ומגישים ישר בתבנית. ארוחת צהריים משביעה וטעימה.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
20 דקות
45 דקות
1 שעה 5 דקות
- 4-5 סועדים
מצרכים למתכון
לשכבת הפירה
4-5 תפוחי אדמה
2 ביצים
מלח, פלפל ומעט כורכום
לשכבת הבשר
1 בצל קצוץ
חצי קילו בשר טחון
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כפית פפריקה אדומה חריפה
1/4 כפית כמון
1/4 כפית כורכום
הוראות הכנה
את תפוחי האדמה קולפים ומרתיחים עם מלח.
מעבירים לקערה גדולה, מועכים לפירה ומניחים לצינון מוחלט.
לאחר צינון מוסיפים ביצים ומערבבים היטב עד לעיסה חלקה.
בזמן שהפירה מצטנן מטגנים במחבת רחבה בצל קצוץ עד להזהבה.
מוסיפים בשר טחון ותבלינים ומפוררים היטב עם מזלג.
משמנים תבנית מרובעת בינונית, משטחים בתבנית חצי מכמות הפירה.
מעל לפירה מסדרים את הסדר הטחון ומשטחים.
מעל לבשר משטחים את הפירה הנותר ובעזרת מזלג מעצבים מעט.
אופים את הפשטידה בתור חם על 180 מעלות כ-30 דקות.
מוציאים, מצננים מעט להתייצבות ומגישים.

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!