מתכון לרוגעלך שוקולד חלבה

על ידי אילנית בניזרי  

מתכון מפרוט להכנת רוגעלך מתוקים בבית. עם המתכון הבא כל אחד יכול להכין רוגעלך מתוקים וטעימים במיוחד!

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 1 שעה

    30 דקות

    1 שעה 30 דקות

מצרכים למתכון

לבצק הרוגעלך

1 ק"ג קמח מנופה

2 כפות שמרים

כוס סוכר

1 סוכר וניל

2 ביצים

1 כפית מלח

כוס שמן

2 כוסות מים

למילוי

ממרח שוקולד אגוזים

חלבה מגורדת

מעל לרוגעלך

ביצה טרופה

שומשום

לסירופ מתוק

חצי כוס מים

כוס סוכר

הוראות הכנה

לשים במיקסר את כל מצרכי הבצק עד לכדי בצק חלק.

מכסים את הקערה ומתפיחים במשך חצי שעה.

מורידים נפח מהבצק על-ידי לישה ומניחים להתפחה שנייה של חצי שעה.

מחלקים את הבצק ל-5 כדורים ועל משטח מקומח מרדדים כל כדור לעיגול דק.

על כל עיגול מורחים שכבה של שוקולד אגוזים ומפזרים חלבה (משאירים מרווח של 2 ס"מ מבסיס הבצק ללא מילוי).

את העיגול חותכים למשולשים (כמו פיצה). כל משולש מגלגלים מהבסיס עד לשפיץ לצורת רוגעלך בסיסי.

מרפדים תבנית בנייר אפייה, מסדרים את הרוגעלך עם רווחים ומניחים לתפיחה של רבע שעה.

מעל לכל רוגעלך מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.

מכניסים לתנור על חום של 200 מעלות עד שהרוגעלך מקבלים צבע יפה ושחום.

בינתיים מכינים סירופ סוכר: מרתיחים ביחד כוס סוכר עם חצי כוס מים במשך 8 דקות של רתיחה טובה ומכבים את האש.

מורחים על הרוגעללך סירופ סוכר ברגע שהם יוצאים מהתנור וטורפים..

מהבצק ניתן להכין מגוון צורות מעניינות

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00