
קיש ברוקולי, עגבניות שרי וגבינות
על ידי המתכונים של ריקי גבאי פשטידות וקישים
קיש חלבי, צבעוני ומוצלח של ברוקולי, עגבניות שרי ומבחר גבינות. הקיש מתאים לשבועות אבל גם לכל יום אחר בשבוע.
- זמן עבודה: 50 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
50 דקות
40 דקות
1 שעה 30 דקות
- תבנית קיש 26
הוראות הכנה
הכנת הבצק
במיקסר נלוש בפולסים קצרים את הקמח, החמאה והמלח.
נמשיך ללוש עד לקבלת פירורים גדולים.
נוסיף לקערה מים ונלוש עוד קצת לפירורים גסים.
נעביר את הבצק למשטח עבודה ונרדד לגודל התבנית.
נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך חצי שעה.
הכנת המילוי
נבשל את הברוקולי כ- 10 דקות במים רותחים.
בקערה גדולה נערבב שמנת מתוקה עם כל הגבינות, ביצים, קמח ותבלינים.
מילוי ואפייה
נעביר את הבצק המרודד לתבנית ונחורר את התחתית בעזרת מזלג.
נניח מעל לבצק נייר אפייה ונשפוך אליו שעועית לבנה יבשה.
נאפה את בצק הקיש אפייה עיוורת בתנור חם על 180 מעלות במשך 10 דקות.
ננוציא את נייר האפייה ונמלא את הקיש בבלילת הגבינות שלנו.
נסדר ברוקולי וחצי עגבניות שרי יפה ונשקיע בעדינות במילוי.
נאפה את הקיש על 180 מעלות כ חצי שעה, עד להזהבה יפה.
חדשים באתר
אולי יעניין אותך:











