קיש ברוקולי, עגבניות שרי וגבינות

על ידי המתכונים של ריקי גבאי  

קיש חלבי, צבעוני ומוצלח של ברוקולי, עגבניות שרי ומבחר גבינות. הקיש מתאים לשבועות אבל גם לכל יום אחר בשבוע.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 50 דקות

    40 דקות

    1 שעה 30 דקות

  • תבנית קיש 26

מצרכים למתכון

לבצק הקיש

כוס קמח מנופה

100 גרם חמאה קרה - קוביות

כפית מלח

2 כפות מים קרים

שעועית לבנה יבשה (לאפייה)

למילוי

ברוקולי טרי (אפשר גם קפוא)

10 עגבניות שרי חצויות

1/2 גביע שמנת מתוקה

150 רם גבינה צפתית

150 גרם גבינת קשקבל

150 גרם גבינת מוצרלה

3 ביצים

3 כפות קמח

מעט פלפל שחוק

מעט אגוז מוסקט

הוראות הכנה

הכנת הבצק

במיקסר נלוש בפולסים קצרים את הקמח, החמאה והמלח.

נמשיך ללוש עד לקבלת פירורים גדולים.

נוסיף לקערה מים ונלוש עוד קצת לפירורים גסים.

נעביר את הבצק למשטח עבודה ונרדד לגודל התבנית.

נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך חצי שעה.

הכנת המילוי

נבשל את הברוקולי כ- 10 דקות במים רותחים.

בקערה גדולה נערבב שמנת מתוקה עם כל הגבינות, ביצים, קמח ותבלינים.

מילוי ואפייה

נעביר את הבצק המרודד לתבנית ונחורר את התחתית בעזרת מזלג.

נניח מעל לבצק נייר אפייה ונשפוך אליו שעועית לבנה יבשה.

נאפה את בצק הקיש אפייה עיוורת בתנור חם על 180 מעלות במשך 10 דקות.

ננוציא את נייר האפייה ונמלא את הקיש בבלילת הגבינות שלנו.

נסדר ברוקולי וחצי עגבניות שרי יפה ונשקיע בעדינות במילוי.

נאפה את הקיש על 180 מעלות כ חצי שעה, עד להזהבה יפה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00