כרובית ברוטב עגבניות פיקנטי

על ידי פשוט טעים (סדנאות בישול)  , ,

כרובית היא התוספת האולטימטיבית לכל ארוחה. היא טעימה מאוד ומשתלבת נהדר עם המון טעמים שונים. מתכון מעולה לכרובית ברוטב עגבניות פיקנטי עם סלרי, בצל אדום ופלפל חריף. ניתן להגיש כמנה קרה (מנה ראשונה) או חמה (תוספת).

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 15 דקות

    30 דקות

    45 דקות

  • 1-2 סועדים

מצרכים למתכון

1 כרובית

1 בצל אדום קצות

2 שיני שום כתושות

2 עלי סלרי קצוצים

1 פלפל ירוק חריף חתוך דק

1 קופסא עגבניות מרוסקות

1 קופסא רסק עגבניות

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

קורט פפריקה מתוקה

קורט סוכר חום

2-3 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

את הכרובית חותכים לחתיכות קטנות. מעבירים למסננת או לקערה ושוטפים היטב.

בסיר רחב מטגנים (עם שמן זית) בצל אדום, שום, פלפל חריף וסלרי. נטגן את הירקות כ- 4 דקות, עד שהם מעט מתרככים.

כעת מוסיפים לסיר את הכרובית החתוכה. מערבבים עם שאר הירקות ומטגנים יחדיו ל- 4 דקות נוספות.

מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וסוכר ומערבבים.

מוסיפים לסיר הכרובית קופסת עגבניות מרוסקות וגם רסק עגבניות, מערבבים היטב ומבשלים יחדיו כ- 2 דקות.

מוסיפים לסיר מים רותחים, המים צריכים לכסות את גובה הכרובית (מתחילים ב-2 כוסות ובמידת הצורך מוסיפים).

מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות, מדי פעם מערבבים ומתקנים טעמים.

מעולה גם ביום הבא אחרי שהייה במקרר : )

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

ליזי

06/05/2016

הכרובית ב20 דקות לא מוכנה היא חצי חצי, קורט מכל תבלין לא נותן טעם לרוטב.
הוספתי תבלינים בכמות מספיקה ובישלתי את הכרובית כשעה, היא ספחה את הטעמים והתרככה כראוי, למי שאוהב אותה רכה ולא דנטה.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00