מצרכים למתכון
3/4 כוס סוכר
2.5 כוסות קמח
3/4 כוס שמן
1 שקית אבקת אפייה
3 ביצים
כוס דבש
כפית קינמון
2 תיונים
2-3 חופנים של שקדים פרוסים (לא חובה אבל כדאי)
הוראות הכנה
תחילה נכין כוס תה רגילה עם 2 תיונים. נניח את כוס התה להתקרר בטמפרטורת החדר.
בקערה גדולה נערבב את השמן עם הדבש והתה שהתקרר.
נוסיף לקערה אבקת אפייה, קינמון וסוכר ונערבב היטב.
נניח לבלילת העוגה להתקרר לחלוטין ונוסיף את הביצים, נערבב היטב לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
בעת נתחיל להוסיף לקערה את הקמח בהדגרה ותוך כדי תנועות קיפול עדינות.
נשמן תבנית קוגלהוף משומנת (עדיף מסיליקון) ונפזר בתחתית שקדים פרוסים. נעביר את בלילת העוגה לתבנית ולא נערבב.
נאפה את עוגת הדבש בתנור חם על 180 מעלות למשך 25 דקות. נבדוק עם מבחן הקיסם ונוציא מהתנור.
כעת נהפוך את התבנית על צלחת הגשה לעוגות ומחלץ את העוגה מהתבנית. נקשט עם עוד קצת שקדים ונגיש.
3 דירוגים וחוות דעת
גלית אפריים
עוגת דבש נפלאה ולא רק לראש השנה בכלל..
האם יש מתכונים חלבים לעוגה הזו? או מתכונים שונים מיוחדים ?
איילת
עוגה טובה מאוד!!
tanya
אפילו עם קמח חיטה מלאה יצא רך ואוורירי הרבה יותר ממה שציפיתי . הכנתי אותה בתבניות אישיות ובמקום שקדים השמשתי באגוזי מלך כי זה מה שהיה בבית