
הוראות הכנה
תחילה נכין כוס תה רגילה עם 2 תיונים. נניח את כוס התה להתקרר בטמפרטורת החדר.
בקערה גדולה נערבב את השמן עם הדבש והתה שהתקרר.
נוסיף לקערה אבקת אפייה, קינמון וסוכר ונערבב היטב.
נניח לבלילת העוגה להתקרר לחלוטין ונוסיף את הביצים, נערבב היטב לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
בעת נתחיל להוסיף לקערה את הקמח בהדגרה ותוך כדי תנועות קיפול עדינות.
נשמן תבנית קוגלהוף משומנת (עדיף מסיליקון) ונפזר בתחתית שקדים פרוסים. נעביר את בלילת העוגה לתבנית ולא נערבב.
נאפה את עוגת הדבש בתנור חם על 180 מעלות למשך 25 דקות. נבדוק עם מבחן הקיסם ונוציא מהתנור.
כעת נהפוך את התבנית על צלחת הגשה לעוגות ומחלץ את העוגה מהתבנית. נקשט עם עוד קצת שקדים ונגיש.
שיתוף >>
3 דירוגים וחוות דעת
גלית אפריים
08/02/2018
עוגת דבש נפלאה ולא רק לראש השנה בכלל..
האם יש מתכונים חלבים לעוגה הזו? או מתכונים שונים מיוחדים ?
איילת
11/10/2016
עוגה טובה מאוד!!
tanya
04/07/2015
אפילו עם קמח חיטה מלאה יצא רך ואוורירי הרבה יותר ממה שציפיתי . הכנתי אותה בתבניות אישיות ובמקום שקדים השמשתי באגוזי מלך כי זה מה שהיה בבית

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!