מתכון לפיתות עיראקיות עבות

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  , ,

מתכון מעולה לפיתות עיראקיות עבות וטעימות במיוחד שמשדרגות כל ארוחה. מומלץ להגיש לצד חומוס, סלטים, מרקים ועוד.. ניתן להכין בסיר גריל או בתנור.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 30 דקות

    20 דקות

    50 דקות

  • 6 פיתות עיראקיות

מצרכים למתכון

3 כוסות קמח

2 כוסות מים פושרים

1/2 כף שטוחה מלח

1/2 כפית סוכר

כף שטוחה שמרים יבשים

הוראות הכנה

בקערה גדולה נערבב קמח, מלח וסוכר.

נוסיף את השמרים ונערבב טוב טוב.

נוסיף את המים בבת אחת ונלוש היטב עד לקבלת בצק חלק ודביק, על גבול הנוזלי.

נניח את הבצק לתפיחה של שעה, מכוסה בשקית ניילון.

בידיים רטובות ניקח חתיכה מהבצק ונפתח אותה לגודל הרצוי.

נניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה או נאפה בסיר גריל.

לאפייה בתנור יש לשמור על רווחים בין הפיתות, 2 פיתות על תבנית ולאפות בחום של 200 מעלות.

שתפו את המתכון >>

3 דירוגים וחוות דעת

שרה

15/04/2018

ניסיתי.
הבצק אכן דביק מאוד
אבל אחרי האפיה ראיתי שהיה ממש שווה!
הן נראות אמנם אחרת
אבל טעימות מאוד, רכות ומהממות
הכנתי כמות כפולה והתחסל ברגע!
(לחלק מהן הוספתי מלמעלה קצת תיבול ובצל מטוגן ויצא מעולה!

לא האמינו לי שזה ללא שמן בכלל!

ריקי

07/07/2017

הבצק יצא ממש נוזלי לא ניתן לעבוד איתו בכלל. האם כך זה אמור להיות? יצא בכלל לא כמו שבתמונה! מאוד התאכזבתי

נילי

20/12/2015

הכנתי אבל האמת לא יצא מוצלח. הבצק דביק בטירוף, קשה להכין את הפיתות ולפתוח אותן, ולאחר האפייה הן יוצאות קשות. יכול להעות שהמתכון לא רשום נכון.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00