
קאפקייקס לוטוס
על ידי MisterCupcake קינוחים
קאפקייקס לוטוס בהשראת ל"ג בעומר, עם קרשים שעשויים מעוגיות לוטוס, ולהבה שעשויה מקצפת
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
40 דקות
25 דקות
1 שעה 5 דקות
- 24 קאפקייקס
מצרכים למתכון
לקאפקייקס:
200 גרם חמאה רכה (בטמפ' החדר)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
200 גרם ממרח לוטוס (3/4 כוס)
2 ביצים בטמפ' החדר
200 מ"ל יוגורט 0%
350 גרם קמח (מנופה) (2.5 כוסות)
10 גרם (כפית) אבקת אפייה
מעט מלח (להדגשת טעמים)
לזילוף:
500 מ"ל שמנת מתוקה (שני מיכלים)
80 גרם פודינג וניל (שקית אחת)
צבע מאכל אדום, עדיף ג'ל ולא הנוזלי
24 עוגיות לוטוס, שבורים לחתיכות גדולות
הוראות הכנה
מחממים תנור ל180
למיקסר עם וו גיטרה מכניסים את החמאה והסוכר ומתחילים לעבד עד למרקם קרמי. אם אין מיקסר - אפשר לערבב עם כף גדולה / לקקן (רק תוודאו שהחמאה ממש רכה לפני)
מוסיפים את ממרח הלוטוס וממשיכים לערבב במהירות גבוהה עד שכל הממרח מוטמע בתוך הבלילה. מגרדים את דפנות הקערה מדי פעם כדי לוודא ערבוב אחיד
מכניסים את הביצה הראשונה, מערבבים היטב, מגרדים שוב את דפנות המיקסר (אין מה לעשות, הכל חייב להתערבב), מכניסים את הביצה השנייה ומערבבים.
מנפים לקערה נפרדת את היבשים - קמח, אבקת אפייה, מוסיפים את המלח ומערבבים
מוסיפים בנגלות - שליש מכמות היבשים, חצי מכמות היוגורט, שליש נוסף מהיבשים, יתרת היוגורט ויתרת היבשים. מערבבים בין כל הוספה של אחד מהמרכיבים.
ממשיכים לערבב עד שלא רואים את הקמח בבלילה ומפסיקים.
מרפדים תבנית שקעים וממלאים כל שקע עד ל2/3 גובה
אופים למשך 20-23 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא נקי.
מצננים על רשת
בינתיים מכינים את המילוי: למיקסר עם בלון הקצפה מכניסים את השמנת ומתחילים להקציף. אפשר לעשות את השלב הזה בלי מיקסר - אם יש לכם קערה גדולה, מטרפה ויד ממש חזקה.
כשהשמנת מתחילה להיות יותר אוורירית - מכניסים את הפודינג וצבע המאכל וממשיכים להקציף במהירות בינונית - גבוהה עד לקבלת קצף יציב.
מרכיבים!
על כל קאפקייק מסדרים את שברי עוגיות הלוטוס, אלה יהיו ה"קרשים" שלנו.
מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב (השפיצים) את הקצפת, ומזלפים תלוליות קצפת מעל כל ערימת "קרשים" מלוטוס. אין דרך נכונה לעשות את זה - זה להבה וזה יראה יפה אם כל קאפקייק יראה מעט שונה מחברו.
למרחיקי לכת - באמצעות מכחול אפשר לצייר פס צהוב / בורדו בתוך שק הזילוף לפני הכנסת הקצפת. בזילוף הצבע הנוסף ידגיש את ה"להבה"
בתיאבון!
לעוד מתכונים, מוזמנים להכנס לאתר של מיסטר קאפקייק בקישור:
https://www.mistercupcake.net/

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!