
מתכון ללזניית בשר כשרה עם רוטב עגבניות
על ידי ליאת קאדר בשר, עיקריות, פסטה ונודלס
לזניה בשרית היא מנה עיקרית מעולה לכל ארוחה או אירוח בשרי, מנה קלה להכנה וטעימה.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
-
40 דקות
25 דקות
1 שעה 5 דקות
- תבנית פיירקס בינונית
הוראות הכנה
נכין את מילוי הבשר
במחבת רחבה נטגן ב-3 כפות שמן את הבשר, נפתח היטב עם מזלג כך שהבשר יתפרק ונוסיף תבלינים.
נטגן את הבשר היטב עד שהוא משחים, נעביר למסננת דקה ונצנן היטב.
נכין את רוטב העגבניות
בסיר בינוני נטגן בצל מטוגן עם שום, נוסיף את כל מצרכי הרוטב וגם כוס וחצי מים רותחים.
נביא לרתיחה וננמיך להבה, נבשל את רוטב העגבניות כ- 20 דקות, עד לרוטב מעט סמיך.
נטעם ונתקן תיבול לפי הטעם. במידה והרוטב הסמיך יתר על המידה נוסיף מים רותחים ונערבב.
נרכיב את הלזניה
בתבנית פיירקס משומנת קלות ניצוק מעט מרוטב העגבניות, נסדר שכבת עלי לזניה ומעליה שכבת בשר.
נמשיך כך: שכבת רוטב - עלי לזניה - בשר עד לגובה התבנית או עד שנגמרים עלי הלזניה.
נסיים עם שכתב עלי לזניה ורוטב. מעל לשכבה העליונה נפזר מעט מלח גרוס ונרסס שמן.
נכסה את התבנית בנייר כסף ונאפה את הלזניה בתנור חם על 180 מעלות (טורבו) עד לריכוך, בין 20-30 דקות.
נעטר בעלי בזיליקום טריים ונגיש חם.
שיתוף >>
3 דירוגים וחוות דעת
ברכה
12/11/2017
טעים מאוד. כבר פעם שנייה שעושה

30/11/2015
היי לוסי,
בהחלט ניתן להכין את הלזנייה יום לפני ולחמם.
לוסי
26/11/2015
תודה על המתכון, האם אפשר להכין יום קודם ולחמם או שזה פחות טעים?

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!