מאפה תרד, גבינה ופלפלים בלקני
על ידי Orel Elyahu לחם ומאפים
מיוחד לשבועות: מתכון למאפה תרד, בינה ופלפלים בלקני כל-כך טעים שלא תפסיקו להכין. אמנם הכנת המאפה דורשת השקעה אבל בסיום מתקבל מאפה מושלם לשבועות, לשבת בבוקר או סתם לפינוק המשפחה.
- זמן עבודה: 55 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 40 דקות
55 דקות
45 דקות
1 שעה 40 דקות
מצרכים למתכון
לבצק
4 כוסות (600 גרם) קמח לחם
1 כוס וחצי של חלב פושר
1 כף של שמרים יבשים
כף מלח
75 גרם חמאה רכה
למלית תרד וגבינה
350 גרם גבינת פטה
400 גרם תרד קצוץ
400 גר' פלפל אדום קצוץ
מעל למאפה
1 ביצה
שומשום
כמון
הוראות הכנה
הכנת הבצק
בקערת מיקסר עם וו לישה נערבב יחדיו את כל מצרכי הבצק למעט המלח.
לשים את הבצק כ-7 דקות על מהירות בינונית, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים, מכסים ונותנים לו מנוחה של 20 דקות בטמפרטורת החדר.
מילוי הבצק
מרדדים כל כדור בצק לעלה מלבני דק וגדול.
מורחים חמאה, מפזרים תרד, גבינה ופלפלים קצוצים (שכבה דקה).
ממשיכים כך - עלה בצק, חמאה, פיזור תרד, גבינה ופלפלים וחוזר חלילה. כך עד שהעלה האחרון מכסה את כל המאפה.
מורחים מעל לעלה האחרון ביצה טרופה, מפזרים שומשום וכמון ומניחים להתפחה של שעה.
מסדרים את המאפה בתבנית, חותכים למשולשים ואופים בחום של 220 מעלות 45 - 50 דקות עד שמתקבל צבע זהוב ויפה.