מיני פשטידות בטטה מתקתקות
על ידי כרמית מ. דהאן מתכונים בריאים, מתכונים טבעוניים, מתכונים צמחוניים, פשטידות וקישים
לשומרים על המשקל ולא רק - מתכון מעולה למיני פשטידות בטטה עם קישואים. פשטידות טעימות ובריאות לארוחת ערב וגם לאירוח. ניתן להכין בגרסה טבעונית.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
15 דקות
25 דקות
40 דקות
- 12-14 פשטידות
מצרכים למתכון
2 בטטות בינוניות
קישוא גדול
בצל בינוני
2 כפות שמן
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים / פירה מתפוח אדמה גדול לטבעוני
2 כפות קמח
כף פירורי לחם
כפית אבקת אפייה
כף אבקת מרק בצל
מלח, פלפל, מעט כורכום
הוראות הכנה
את הבטטות נקלוף ונגרד בפומפייה. נגרד גם קישוא ונסחט מנוזלים.
נחמם מחבת נון סטיק עם 2 כפות שמן ובה נטגן את הבצל עד לשקיפות. נוסיף את הבטטות והקישוא ונטגן עוד כ-2 דקות.
נניח את הירקות המטוגנים בקערה גדולה ולה נוסיף פטרוזיליה קצוצה, ביצים, קמח, פירורי לחם, אבקת מרק , תבלינים ואבקת אפייה ונבחש היטב לבלילה אחידה.
נשמן תבנית שקעים עם ספריי שמן וניצוק לכל שקע כשלושת רבעי גובה, נרסס מעט בעוד ספריי שמן.
נאפה את הפשטידות בתנור חם על 200 מעלות כ-20 דקות.
לפשטידות טבעוניות ניתן להמיר את הביצים בפירה מתפוח אדמה גדול / 4-5 כפות טחינה גולמית.