FoodisGood

חדש באתר
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

שלוליות גבינה מתוקות / מלוחות וגם בתנור

שלוליות גבינה | תמונה: shutterstock

שלוליות גבינה, הם בעצם פנקייקים בשילוב של גבינה לבנה / קוטג' / יוגורט.
מדובר בפנקייקים עדינים ורכים מהפנקייק המסורתי, כך שהם ממש מושלמים עבור ארוחה לילדים ואפילו לתינוקות.

אז איך מכינים שלוליות גבינה? ריכזנו 3 מתכונים שכדאי לכל הורה צעיר לשמור בשרוול.

*טיפ: בגלל הרכות של שלוליות הגבינה מומלץ מאוד לטגן במחבת נון סטיק ולהפוך עם מרית דקה ככל האפשר.

מתכון: שלוליות גבינה מתוקות

שלוליות גבינה מתוקות | תמונה: shutterstock
שלוליות גבינה מתוקות | תמונה: shutterstock

מצרכים ל-10 שלוליות:

  • 3 כפות גבינה לבנה / יוגורט טבעי / שמנת חמוצה / קוטג'
  • 1.5 כפות קמח לבן / קמח מלא קורנפלור / שיבולת שועל דקה
  • ביצה M
  • 1/2 כפית סוכר וניל
  • לטיגון: חמאה / שמן קנולה / שמן קוקוס

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המצרכים היטב עד לבלילה אחידה וללא גושים, כאשר הקמח נכנס אחרון.
  2. מחממים היטב מחבת טפלון נון סטיק ומשמנים.
  3. כל שלולית היא כף אחת מהבלילה – מטגנים כחצי דקה והופכים, עוד חצי דקה ומוודאים שהשחים, אם לא – ממשיכים בטיגון עד להשחמה קלה
   

מתכון: שלוליות גבינה מלוחות

שלוליות גבינה מלוחות | תמונה: shutterstock
שלוליות גבינה מלוחות | תמונה: shutterstock

מצרכים לכ-15 שלוליות:

  • 1/2 כוס קמח תופח
  • 2 ביצים M
  • 1.5 כוסות גבינה מלוחה מגוררת
  • גביע (250 גרם) גבינה לבנה / יוגורט / קוטג' / שמנת חמוצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 3 פרוסות גבינה צהובה מגוררת (לא חובה)
  • אפשר להוסיף: עשבי תיבול קצוצים, 1/2 כפית אבקת שום
  • לטיגון: שמן קנולה / חמאה / שמן קוקוס

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המצרכים היטב עד לבלילה אחידה וללא גושים, כאשר הקמח נכנס אחרון.
  2. מחממים היטב מחבת טפלון נון סטיק ומשמנים.
  3. כל שלולית היא כף אחת מהבלילה – מטגנים כחצי דקה והופכים, עוד חצי דקה ומוודאים שהשחים, אם לא – ממשיכים בטיגון עד להשחמה קלה
   

מתכון: שלוליות גבינה אפויות בתנור

שלוליות גבינה אפויות בתנור | תמונה: shutterstock
שלוליות גבינה אפויות בתנור | תמונה: shutterstock

מצרכים לכ-20 שלוליות גבינה:

  • 1 גביע קוטג'
  • 1/2 גביע גבינה לבנה
  • 200 גרם גבינה מלוחה מפוררת (בולגרית או כל גבינה אחרת)
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • מעט מלח
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל + שקית אבקת אפייה)

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים, כשהקמח נכנס אחרון.
  2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים קלות
  3. יוצקים ככף מבלילת השלוליות (חשוב לשמור על רווחים), בכל תבניות בערך 6 שלוליות
  4. אופים בתנור חם על 180 מעלות כ10 דקות, עד להזהבה יפה.

 

*ניתן להכין גם בתבנית שקעים כמאפינס גבינה עם תוספות כמו זיתים ותירס, יש לאפות 20-30 דקות.

הורים לילדים קטנים? זה בשבילכם!

מבחר עצום של רעיונות ומתכונים לארוחות ערב לקטנטנים - כנסו עכשיו!
שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *