FoodisGood

מאפה פילו דיאטטי מעולה

פיצה נהדרת עם גבינות ותרד שמתאימה מאוד לארוחת ערב לצד סלט טרי. הפילו ידוע כבצק דל מאוד בשומן ומחזיק נהדר את מלית הגבינות והתרד, יחד כל המרכיבים משתלבים למאפה נהדר שמאוד מאוד קל להכין וממש כיף לזלול.

זמן עבודה: 10 דקות | 2 פיצות קטנות.

מצרכים:

  • 100 גרם עלי תרד טריים
  • 2 עלי פילו גדולים
  • מעט שמן זית + מברשת סיליקון
  • ביצה
  • 1/4 כוס גבינה צהובה מגוררת 9%
  • 2 כפות גבינה לבנה או קוטג' 5%
  • 60 גר' גבינה בולגרית מפוררת 5%
  • מעט מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. את התרד מטגנים קלות במחבת עם כפית שמן זית למשך כ-2 דקות.
  3. בקערה מערבבים את כל הגבינות עם הביצה, מלח ופלפל. מוסיפים תרד ומערבבים שוב.
  4. מניחים עלה פילו על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משמנים בשכבה דקה של שמן זית ומניחים עלה פילו שני מעליו. חוצים ל-2.
    מקפלים פנימה את שולי הפילו ליצירת שכבה עבה יותר ואז משמנים הכל שוב בשכבת שמן זית.
  5. מניחים במרכז הפילו 3-4 כפות ממלית הגבינות.
  6. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 20 דקות.

אז מה עוד אפשר להכין עם עלי פילו?

סלט סלק בסגנון מרוקאי מושלם לשולחן השבת

עם פטרוזיליה, כמון ומיץ לימון תקבלו סלט קוביות סלק מעולה בסגנון מרוקאי, סלט שישדרג בקלות כל ארוחה ומתאים במיוחד לשולחן השבת. מתכון פשוט ומושלם לסלט סלק מרוקאי קלאסי.

סופגניות טולומבה מיוחדות מהמטבח הטורקי

היום נלמד להכין סופגניות מיוחדות – סופגניות הטולומבה הן קינוח מאוד פופולרי בטורקיה והטורקים נהנים מהן לאורך כל ימות השנה. הבלילה דומה לבצק פחזניות צרפתי והטעם מדהים. הטולומבה מטוגנות בשמן עמוק ואז נחות בתוך סירופ מתוק למשך לילה שלם.

דילוג לתוכן