FoodisGood

סופגניות טולומבה מיוחדות מהמטבח הטורקי

היום נלמד להכין סופגניות מיוחדות – סופגניות הטולומבה הן קינוח מאוד פופולרי בטורקיה והטורקים נהנים מהן לאורך כל ימות השנה. הבלילה דומה לבצק פחזניות צרפתי והטעם מדהים. הטולומבה מטוגנות בשמן עמוק ואז נחות בתוך סירופ מתוק למשך לילה שלם.

מצרכים:

לסירופ:
  • 6 ורבע כוסות סוכר לבן
  • 4 כוסות מים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כפית מיץ לימון
לבצק:
  • 180 גרם חמאה לא מלוחה
  • 1 וחצי כוסות מים
  • ½ כפית מלח
  • 1 וחצי כוסות קמח לבן
  • 4 ביצים גדולות

לקישוט:

  • קורט זעפרן לקישוט (אופציונלי)

הוראות הכנה:

להכנת הסירופ:
  1. מרתיחים בסיר גדול סוכר, מים, וניל ומיץ לימון. מנמיכים את האש ומבשלים 10 עד 15 דקות.
  2. מצננים לחלוטין ואז מחלקים את הסירופ לשתי קערות גדולות.
להכנת הבצק:
  1. בסיר בינוני ממיסים חמאה ומים.
  2. ברגע שהמים רותחים מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח והמלח ומערבבים במהירות עד שנוצרת עיסה שמתנתקת מדפנות הקערה.
  3. מסירים מהאש, ממתינים כ 2 דקות ומוסיפים פנימה את הביצים, אחת אחת, עד שהביצים נבלעות היטב ומתקבלת בלילה חלקה.
  4. מצננים קלות ומעבירים את הבצק החמים לשקית זילוף עם פיה רגילה או משוננת.
  5. מזלפים רצועות קטנות, של כ – 3 ס"מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם הבצק מתקשה מעט בשקית הזילוף, עטפו את שקית הזילוף במגבת מטבח שחוממה מעט.
  6. לוקחים מזלג ומעצבים בעזרתו את דפנות הבצק הקטנות (אופציונלי).
לטיגון הסופגניות:
  1. מחממים שמן בסיר טיגון עמוק, בחום של 170 מעלות. השמן מוכן כאשר טובלים בו קיסם וסביבו נוצרות בועות קטנות.
  2. מכניסים סופגניות קטנות לתוך השמן ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.
  3. מעבירים את הסופגניות המוכנות לנייר סופג לספיגת שמן עודף.
שלבים אחרונים:
  1. מכניסים אות הסופגניות לתוך קערות הסירופ, דוחפים אותן מעט פנימה, עד שכל הסופגניות מצופות.
  2. מניחים לנוח בקערת הסירופ לילה שלם.
  3. מוציאים את הסופגניות מהסירופ לצלחת הגשה, מפזרים זעפרן מעל (אופציונלי) ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכונים לחנוכה

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן