חנוכה מתקרב ואנחנו מוצפים במתכונים לסופגניות, אבל על מתכון כזה לסופגניות חייבים לעצור! סופגניות איטלקיות עשירות במרקם מושלם. הסופגניות מהממות ומצריכות רק 20 דקות התפחה.
זמן עבודה: 25 דקות
מצרכים:
לסופגניות:
- 1 כוס (240 גרם) קמח לבן
- 1 ביצה
- ½ כוס חלב
- 6 כפות (60 גרם) סוכר
- 2 כפות שמן
- 1 שקית אבקת אפייה
- שמן לטיגון
לציפוי:
- סוכר
- ריבה
הוראות הכנה:
- מנפים קמח ואבקת אפייה לתוך קערת מיקסר, מוסיפים סוכר ומערבבים.
- מחממים מעט את החלב ויוצקים על הקמח. מוסיפים ביצה ושמן. מערבבים בעזרת וו לישה עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. במידה והבצק דביק, הוסיפו מעט קמח.
- יוצרים כדור מהבצק, משמנים קלות, עוטפים בניילון נצמד מניחים לנוח כ -20 דקות.
- מחממים שמן בסיר טיגון עמוק. השמן חייב להיות מספיק גבוה כדי שהסופגניות לא ייגעו בתחתית הסיר במהלך הבישול. השמן מוכן כאשר טובלים בו קיסם וסביבו נוצרות בועות קטנות.
- יוצרים מהבצק כדורים במשקל של כ- 60-70 גרם.
- לוקחים כל כדור, משטחים אותו ואז לוחצים עם אגרוף במרכז העיגול כך שנוצרות מעין דפנות עבות יותר מסביב. הקפידו לכסות את הכדורים בזמן שעובדים על כדור אחד, כדי שלא יתייבשו.
- מטגנים את הסופגניות, לאחר זמן קצר מרכז הסופגנייה יתנפח, תוכלו לשטח על ידי לחיצה עם מצקת מחוררת (לא חובה).
- כאשר לדפנות הסופגנייה יש צבע זהוב יפה, הופכים אותה ומטגנים כמה שניות גם בצד השני.
- מסננים מהשמן ומניחים על נייר סופג להסרת עודפי שמן.
- טובלים את הסופגניות החמות בסוכר, מוסיפים ריבה ומגישים חם.
