FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

סופגניות חלב איטלקיות (רק 20 דק' התפחה)

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
חנוכה מתקרב ואנחנו מוצפים במתכונים לסופגניות, אבל על מתכון כזה לסופגניות חייבים לעצור! סופגניות איטלקיות עשירות במרקם מושלם. הסופגניות מהממות ומצריכות רק 20 דקות התפחה.

זמן עבודה: 25 דקות

מצרכים:

לסופגניות:

  • 1 כוס (240 גרם) קמח לבן
  • 1 ביצה
  • ½ כוס חלב
  • 6 כפות (60 גרם) סוכר
  • 2 כפות שמן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • שמן לטיגון

לציפוי:

  • סוכר
  • ריבה

הוראות הכנה:

  1. מנפים קמח ואבקת אפייה לתוך קערת מיקסר, מוסיפים סוכר ומערבבים.
  2. מחממים מעט את החלב ויוצקים על הקמח. מוסיפים ביצה ושמן. מערבבים בעזרת וו לישה עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. במידה והבצק דביק, הוסיפו מעט קמח.
  3. יוצרים כדור מהבצק, משמנים קלות, עוטפים בניילון נצמד מניחים לנוח כ -20 דקות.
  4. מחממים שמן בסיר טיגון עמוק. השמן חייב להיות מספיק גבוה כדי שהסופגניות לא ייגעו בתחתית הסיר במהלך הבישול. השמן מוכן כאשר טובלים בו קיסם וסביבו נוצרות בועות קטנות.
  5. יוצרים מהבצק כדורים במשקל של כ- 60-70 גרם.
  6. לוקחים כל כדור, משטחים אותו ואז לוחצים עם אגרוף במרכז העיגול כך שנוצרות מעין דפנות עבות יותר מסביב. הקפידו לכסות את הכדורים בזמן שעובדים על כדור אחד, כדי שלא יתייבשו.
  7. מטגנים את הסופגניות, לאחר זמן קצר מרכז הסופגנייה יתנפח, תוכלו לשטח על ידי לחיצה עם מצקת מחוררת (לא חובה).
  8. כאשר לדפנות הסופגנייה יש צבע זהוב יפה, הופכים אותה ומטגנים כמה שניות גם בצד השני.
  9. מסננים מהשמן ומניחים על נייר סופג להסרת עודפי שמן.
  10. טובלים את הסופגניות החמות בסוכר, מוסיפים ריבה ומגישים חם.

עוד מתכונים לחנוכה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email