קאפקייק תפוזים מטריפים! 10 דקות עבודה ולתנור. הקאפקייקס יוצאים עסיסיים וריחניים בזכות השימוש במיץ ובקליפת התפוז. מושלמים לאירוח מבוגרים וגם לקטנטנים!
מתכון לקאפקייקס תפוזים
זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 20 דק' | סה"כ: חצי שעה
מצרכים:
(ל-14 קאפקייקס)
- 1 וחצי כוסות קמח לבן
- 1/3 כוס קורנפלור
- 1 כפית אבקת אפייה
- 120 גרם חמאה ללא מלח מומסת
- 3/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס חלב טמפרטורת החדר
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 2/3 כוס מיץ תפוזים
- גרידה מ 1/2 תפוז בינוני
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל – 180 מעלות ומשמנים תבניות מאפינס.
- מערבבים בקערה קמח, קורנפלור, אבקת האפייה ומלח.
- בקערה נפרדת, מערבבים חמאה וסוכר. מוסיפים חלב, ביצים, מיץ תפוזים, גרידת תפוז ותמצית וניל וטורפים עד לאיחוד.
- מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים ומערבבים בעדינות עם מרית רק עד לאיחוד.
- אם הבלילה דלילה מידי, מוסיפים מעט קמח ואם סמיכה, מעט מיץ תפוזים או חלב.
- יוצקים את הבלילה לתבניות בגובה של כ – 3/4 מהתבנית ואופים כ – 20 דקות, או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש כמעט לגמרי.
- מצננים, מקשטים במעט קליפת תפוז ומגישים.
בתאבון!