FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת סולת עם תפוזים וקוקוס

עוגת הסולת היא חביבת הקהל – קלה להכנה ובטעם נפלא! מתכון לעוגה נהדרת שמשלבת סולת, תפוזים וקוקוס. עוגה קלאסית שכולם אוהבים ושמתאימה לכל אירוע! מהמתכון יוצאת עוגה גדולה מאוד לתבנית מרובעת ענקית או עגולה בקוטר 28.

מתכון לעוגת סולת, תפוזים וקוקוס

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: תבנית מרובעת ענקית 32X40 או תבנית עגולה בקוטר 28 | כלים מיוחדים: מיקסר או מטרפה ידנית

מצרכים:

  • כוס קמח תופח או קמח רגיל + שקית אבקת אפייה
  • כוס קוקוס
  • כוס סולת
  • כוס מיץ תפוזים
  • 3/4 סוכר
  • שקית סוכר וניל
  • 3/4 כוס שמן
  • 4 ביצים
    לסירופ מתוק:
  • כוס סוכר
  • כוס מים

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במיקסר, או עם מטרפה ידנית, מקציפים ביצים שלמות עם סוכר לקצף בהיר.
  3. מוסיפים שמן תוך כדי ערבוב וממשיכים להוסיף מיץ תפוזים גם תוך כדי ערבוב.
    מוסיפים לפי הסדר – סוכר וניל, סולת, קוקוס וקמח, כאשר אחרי כל מצרך שמוסיפים מערבבים היטב להטמעה. לבסוף מוודאים שהבלילה חלקה וללא גושים.
  4. משמנים את תבנית האפייה ויוצקים פנימה את בלילת העוגה.
  5. אופים בתנור חם למשך 35-40 דקות, העוגה מוכנה כשהיא מוזהבת בכל חלקה העליון, אך לא שחומה.
  6. בינתיים מכינים סירופ: מרתיחים ביחד סוכר ומים על אש בינונית ומערבבים ללא הפסקה עד שמתקבל מרקם סירופ והסוכר נמס לחלוטין.
  7. ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים מעליה את הסירופ באופן שווה ומקשטים בפיסטוקים טחונים / קוקוס / פלחי תפוז.
    בתאבון!

עוגות סולת נוספות מומלצות:

  1. עוגת סולת פרווה בקלי קלות
  2. עוגת סולת וגזר נהדרת
  3. עוגת סולת חלבית במילוי קרם וניל
  4. עוגת סולת בולו טוניסאית
דילוג לתוכן