עוגת סולת וגזר כתומה מדהימה

על ידי FoodisGood  

שדרגו את עוגת הסולת הרגילה עם תוספת של גזר כתום שהופך את העוגה למושלמת מאי פעם. מומלצת לאירוח או סתם לקפה של אחר הצהריים.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 15 דקות

    40 דקות

    55 דקות

  • תבנית מרובעת 35

מצרכים למתכון

לעוגה

3 ביצים L

1 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

1 כוס מיץ תפוזים

1 גזר בינוני מגורר

1 כוס סולת

1 כוס קוקוס

1 כוס קמח תופח

לסירופ

1 כוס מים

1/2 כוס מיץ תפוזים

1 כוס סוכר

הוראות הכנה

בקערה גדולה טורפים את הביצים בשלמותן בעזרת מטרפה ידנית כ-2 דקות.

מוסיפים לקערת הביצים סוכר, שמן, תמצית וניל ומיץ תפוזים ומערבבים היטב.

מגררים גזר על השלב הבינוני בפומפייה ומוסיפים לקערה.

מוסיפים את שאר מצרכי העוגה מלבד הקמח ומערבבים היטב.

כעת מוסיפים קמח ומערבבים בתנועות קיפול רק עד שהקמח נטמע.

משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את תערובת העוגה.

אופים בתנור חם על 180 מעלות כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת.

בינתיים מכינים סירופ: בסיר בינוני מחממים מים עם סוכר תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מוסיפים מיץ תפו ומערבבים היטב. מסירים מהאש.

מקררים את הסירופ ומניחים לעוגה להתקרר בטמפרטורת החדר כ-12 דקות. לאחר הצינון שופכים על גביה את הסירופ כך שהוא מכסה את כל שטח העוגה.

מניחים לעוגה לספוח את הנוזלים כ-5 דקות ונהנים.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00