
עוגת סולת וגזר כתומה מדהימה
על ידי FoodisGood עוגות
שדרגו את עוגת הסולת הרגילה עם תוספת של גזר כתום שהופך את העוגה למושלמת מאי פעם. מומלצת לאירוח או סתם לקפה של אחר הצהריים.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
-
15 דקות
40 דקות
55 דקות
- תבנית מרובעת 35
הוראות הכנה
בקערה גדולה טורפים את הביצים בשלמותן בעזרת מטרפה ידנית כ-2 דקות.
מוסיפים לקערת הביצים סוכר, שמן, תמצית וניל ומיץ תפוזים ומערבבים היטב.
מגררים גזר על השלב הבינוני בפומפייה ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את שאר מצרכי העוגה מלבד הקמח ומערבבים היטב.
כעת מוסיפים קמח ומערבבים בתנועות קיפול רק עד שהקמח נטמע.
משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את תערובת העוגה.
אופים בתנור חם על 180 מעלות כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת.
בינתיים מכינים סירופ: בסיר בינוני מחממים מים עם סוכר תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מוסיפים מיץ תפו ומערבבים היטב. מסירים מהאש.
מקררים את הסירופ ומניחים לעוגה להתקרר בטמפרטורת החדר כ-12 דקות. לאחר הצינון שופכים על גביה את הסירופ כך שהוא מכסה את כל שטח העוגה.
מניחים לעוגה לספוח את הנוזלים כ-5 דקות ונהנים.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!