
בסבוסה – עוגת סולת עם מילוי קרם
על ידי אמנה כנעאן עוגות
מתכון לעוגת בסבוסה - עוגת סולת מיוחדת עם מילוי קרם במרכז העוגה וסירופ סוכרת מתוק. ניתן להכין את העוגה גם ללא קרם.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
-
40 דקות
40 דקות
1 שעה 20 דקות
הוראות הכנה
מכינים את המילוי: מערבבים את כל מצרכי המילוי בסיר קטן על אש בינונית, מביאים לרתיחה ומערבבים עד שהנוזל מסמיך.
מכינים בצק לעוגת סולת: מערבבים יחדיו את הסולת והשמן, מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים היטב.
מרכיבים את העוגה: יוצקים חצי מכמות הבצק לתבנית משומנת ומעל לבצק יוצקים את המילוי. מעל למילוי יוצקים את החצי השני של עוגת הסולת. מיישרים בזהירות ומניחים את העוגה למנוחה של חצי שעה
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות, עד שהעוגה מקבלת צבע יפה וזהוב.
בינתיים מכינים סירופ מתוק: מרתיחים את כל מצרכי הסירופ בסיר במשך 10 דקות
מוציאים מהתנור ושופכים את הסירופ על העוגה החמה. מצננים מעט, חותכים לריבועים ומגישים.
10 העוגות הפופולריות ביותר:
שיתוף >>
1 דירוגים וחוות דעת
דבי
30/01/2015
על פניו המתכון נראה נפלא. אני אופה לא מעט עוגות ועובדת עם כלי מדידה מדויקים לאפיה.אבל כאן הכמויות לא פרופוציונאליות. בצק הסולת מעט מידי והקרם יותר מידי.

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!