בסבוסה – עוגת סולת עם מילוי קרם

על ידי אמנה כנעאן  

מתכון לעוגת בסבוסה - עוגת סולת מיוחדת עם מילוי קרם במרכז העוגה וסירופ סוכרת מתוק. ניתן להכין את העוגה גם ללא קרם.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
  • 40 דקות

    40 דקות

    1 שעה 20 דקות

מצרכים למתכון

לעוגת סולת

2 כוסות סולת

1 כוס אבקת חלב (או חצי כוס חלב נוזלי)

1/2 כוס שמן

1/2 כוס קוקוס

1 כוס סוכר

1 כוס שמנת או יוגורט

1 כפית מי ורדים

1 אבקת אפיה

למילוי

2 כוסות חלב

3 כפות קורנפלור

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמנת מתוקה

לסירופ

3 כוסות סוכר

2.5 כוסות מים

1 כפית מי ורדים

הוראות הכנה

מכינים את המילוי: מערבבים את כל מצרכי המילוי בסיר קטן על אש בינונית, מביאים לרתיחה ומערבבים עד שהנוזל מסמיך.

מכינים בצק לעוגת סולת: מערבבים יחדיו את הסולת והשמן, מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים היטב.

מרכיבים את העוגה: יוצקים חצי מכמות הבצק לתבנית משומנת ומעל לבצק יוצקים את המילוי. מעל למילוי יוצקים את החצי השני של עוגת הסולת. מיישרים בזהירות ומניחים את העוגה למנוחה של חצי שעה

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות, עד שהעוגה מקבלת צבע יפה וזהוב.

בינתיים מכינים סירופ מתוק: מרתיחים את כל מצרכי הסירופ בסיר במשך 10 דקות

מוציאים מהתנור ושופכים את הסירופ על העוגה החמה. מצננים מעט, חותכים לריבועים ומגישים.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

דבי

30/01/2015

על פניו המתכון נראה נפלא. אני אופה לא מעט עוגות ועובדת עם כלי מדידה מדויקים לאפיה.אבל כאן הכמויות לא פרופוציונאליות. בצק הסולת מעט מידי והקרם יותר מידי.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00