עוגת בולו (סולת) טוניסאית
על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון עוגות
מתכון לעוגת סולת טוניסאית, או בשמה השני, עוגה בולו. עוגה קלה להכנה, רטובה בהמון סירופ סוכר ומלאה בתוספות: צימוקים, אגוזים, שומשום וכל טוב.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
15 דקות
50 דקות
1 שעה 5 דקות
- תבנית מרובעת 35X35
מצרכים למתכון
2 כוסות סולת
1 כוס קמח
1.5 כוסות סוכר
חופן צימוקים
חופן שומשום
חופן אגוזים קצוצים
כפית קינמון
2 שקיות אבקת אפייה
1 כוס שמן
3 ביצים
1.5 כוסות מים
לסירופ סוכר
2 כוסות סוכר
4 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
הוראות הכנה
בקערה גדולה נערבב סולת, קמח, סוכר, צימוקים, שומשום, אגוזים, קינמון ואבקת אפייה.
נוסיף לקערה שמן, ביצים ומים, נערבב היטב לתערובת אחידה, ניצוק לתבנית מרובעת משומנת קלות ונאפה בחום של 180 מעלות כ- 40 דקות.
בינתיים נכים סירופ ע"י הרתחת הסוכר, מיץ הלימון והמים במשך 10 דקות.
לאחר 40 דקות נוציא את העוגה מהתנור, ניצוק עליה את הסירופ המתוק ונכניס לאפייה של 10 דקות בתנור על חום של 150 מעלות.
3 דירוגים וחוות דעת
יפה לוי
גם אני קולה את הסולת על מחבת חמה יוצא לעוגה טעם וצבע מדהים, כמו כן אני חותכת לקוביות ושמה בוטן בכל חתיכה
יעל
אני מטגנת ללא שמן את הסולת לפני הערבוב על מחבת חמה כך שזה מקבל גוון יפה ולא חיוור ורק אחר כך מערבבת עם כל החומרים.
מאיר סיטבון
עוגת בולו הטוניסאית היא לא עוגת סולת…היא עשויה מקמח ומאניס וצימוקים.
עוגת סולת נקראת בסבוסה..