
עוגת בולו (סולת) טוניסאית
על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון עוגות
מתכון לעוגת סולת טוניסאית, או בשמה השני, עוגה בולו. עוגה קלה להכנה, רטובה בהמון סירופ סוכר ומלאה בתוספות: צימוקים, אגוזים, שומשום וכל טוב.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
-
15 דקות
50 דקות
1 שעה 5 דקות
- תבנית מרובעת 35X35
הוראות הכנה
בקערה גדולה נערבב סולת, קמח, סוכר, צימוקים, שומשום, אגוזים, קינמון ואבקת אפייה.
נוסיף לקערה שמן, ביצים ומים, נערבב היטב לתערובת אחידה, ניצוק לתבנית מרובעת משומנת קלות ונאפה בחום של 180 מעלות כ- 40 דקות.
בינתיים נכים סירופ ע"י הרתחת הסוכר, מיץ הלימון והמים במשך 10 דקות.
לאחר 40 דקות נוציא את העוגה מהתנור, ניצוק עליה את הסירופ המתוק ונכניס לאפייה של 10 דקות בתנור על חום של 150 מעלות.
שיתוף >>
3 דירוגים וחוות דעת
יפה לוי
23/09/2018
גם אני קולה את הסולת על מחבת חמה יוצא לעוגה טעם וצבע מדהים, כמו כן אני חותכת לקוביות ושמה בוטן בכל חתיכה
יעל
07/10/2016
אני מטגנת ללא שמן את הסולת לפני הערבוב על מחבת חמה כך שזה מקבל גוון יפה ולא חיוור ורק אחר כך מערבבת עם כל החומרים.
מאיר סיטבון
24/07/2015
עוגת בולו הטוניסאית היא לא עוגת סולת…היא עשויה מקמח ומאניס וצימוקים.
עוגת סולת נקראת בסבוסה..