מאפה חגיגי שמאוד מומלץ להגיש בשבת או בחג – בצק עלים במילוי חזה אווז וכבד אווז עם שברי פיסטוק.
מצרכים:
- 1/2 חבילת בצק עלים מופשרת או בצק עלים ביתי
למילוי:
- 400 גרם כבד אווז
- 400 גרם חזה אווז
- 2 בצלים גדולים פרוסים דק
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים גס
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
לציפוי:
- ביצה טרופה
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל – 175 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה ומשמנים קלות.
- מנקים את כבד האווז, צולים מטעמי כשרות וחותכים לקוביות גסות.
- מנקים את חזה האווז משומן עודף וחותכים לקוביות.
- מטגנים את הבצלים בשמן זית על אש נמוכה עד שהם מזהיבים.
- מגבירים את האש, מוסיפים חזה אווז ומטגנים כ – 5 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים את כבד האווז, מערבבים ומטגנים כ – 2 דקות נוספות.
- מצננים מעט, מעבירים למעבד מזון וטוחנים לעיסה גסה.
- מוסיפים תבלינים ופיסטוקים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
להרכבת המנה:
- מניחים בצק עלים בתוך התבנית על התחתית והדפנות.
- שופכים פנימה את פטה האווז ומהדקים היטב את המילוי.
- מניחים מעל חתיכת בצק נוסף לכיסוי. צובטים את הקצוות לאיחוד הבצק ויוצרים מספר חתכים בבצק ליציאת אדים באפייה.
- מורחים ביצה טרופה ואופים כ – 45 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
- מוציאים, מצננים ומקררים מספר שעות לפני ההגשה. מגישים לצד ריבת בצל.
בתאבון!
כדאי להגיש עם: