FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תשקיעו: מאפה בצק עלים חגיגי במילוי חזה וכבד אווז

מאפה חגיגי שמאוד מומלץ להגיש בשבת או בחג – בצק עלים במילוי חזה אווז וכבד אווז עם שברי פיסטוק.

מצרכים:

  • 1/2 חבילת בצק עלים מופשרת או בצק עלים ביתי

למילוי:

  • 400 גרם כבד אווז
  • 400 גרם חזה אווז
  • 2 בצלים גדולים פרוסים דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים גס
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

לציפוי:

  • ביצה טרופה

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל – 175 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה ומשמנים קלות.
  2. מנקים את כבד האווז, צולים מטעמי כשרות וחותכים לקוביות גסות.
  3. מנקים את חזה האווז משומן עודף וחותכים לקוביות.
  4. מטגנים את הבצלים בשמן זית על אש נמוכה עד שהם מזהיבים.
  5. מגבירים את האש, מוסיפים חזה אווז ומטגנים כ – 5 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו.
  6. מוסיפים את כבד האווז, מערבבים ומטגנים כ – 2 דקות נוספות.
  7. מצננים מעט, מעבירים למעבד מזון וטוחנים לעיסה גסה.
  8. מוסיפים תבלינים ופיסטוקים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

להרכבת המנה:

  1. מניחים בצק עלים בתוך התבנית על התחתית והדפנות.
  2. שופכים פנימה את פטה האווז ומהדקים היטב את המילוי.
  3. מניחים מעל חתיכת בצק נוסף לכיסוי. צובטים את הקצוות לאיחוד הבצק ויוצרים מספר חתכים בבצק ליציאת אדים באפייה.
  4. מורחים ביצה טרופה ואופים כ – 45 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
  5. מוציאים, מצננים ומקררים מספר שעות לפני ההגשה. מגישים לצד ריבת בצל.
    בתאבון!

כדאי להגיש עם:

 

דילוג לתוכן