FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת לוטוס בחושה הכי טעימה בעולם

עוגת לוטוס סופר קלה להכנה – קינוח טעים טעים שמתאים לאירוע מיוחד או לצד כוס תה של אחר הצהריים. עוגת חמאה קלאסית שיקבלה שדרוג מדהים עם ממרח לוטוס וציפוי לוטוס, היא קלילה ואוורירית והיא פשוט תגרום לכם להתאהב!

זמן עבודה: 20 דקות | תבנית: אינגליש קייק גדולה

מצרכים:

  • 120 גר' (1/2 כוס) חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
  • 120 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 120 גר' (חצי כוס) ממרח לוטוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 גר' (1+1/3 כוס) קמח לבן
  • 1.5 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 80 גר' (1/3 כוס) ממרח לוטוס, לזיגוג

הוראות הכנה:

  1. מחממים מראש את התנור ל-160 מעלות, מרפדים את התחתית של תבנית אינגליש קייק גדולה בנייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות.
  2. בקערה גדולה עם מטרפה ידנית טורפים את החמאה והסוכר במהירות במשך כ-3 דקות, או עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
  3. מוסיפים פנימה ממרח לוטוס ותמצית וניל וטורפים להטמעה.
  4. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וטורפים עד להטמעה מלאה.
  5. מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח, מערבבים בעדינות רק עד לאיחוד.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים במשך 35 עד 40 דקות, עד ששיפוד יוצא נקי.
  7. מעבירים לרשת ומניחים להתקרר למשך 30 דקות לפחות.
  8. לזיגוג הלוטוס – ממיסים את ממרח הלוטוס במיקרוגל למשך 30 שניות, עד שהוא חלק ונוזלי מאוד. יוצקים אותו על העוגה ומורחים אותו עם גב הכף, נותנים לו לטפטף על דופן העוגה.

עוד עוגות בחושות בקלי קלות:

דילוג לתוכן