עוגיות פעמיים שוקולד צ'יפס הן העוגיות המושלמת לאוהבי המתוק – הן משלובת בצק עוגיות שוקולד מדהים עם שבבי שוקולד צ'יפס ואבקת נס-קפה לניחוח מושלם. המרקם מעט פריך מעט דביק והריח מעלף! קלות להכנה ומוכנות צ'יק צ'ק.
מצרכים:
- 110 גרם חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס סוכר חום בהיר
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל
- ביצה 1 גדולה
- 1 כוס קמח לבן
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/8 כפית מלח
- 1 כף גרגירי קפה נמס
- 1/3 כוס אבקת קקאו
- 1 כוס שבבי שוקולד צ'יפס מריר
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מקציפים יחדיו (אפשר גם עם מטרפה ידנית) חמאה, סוכר חום וסוכר לבן. מקציפים כ-3 דקות עד שמתקבלת קציפה בהירה ואוורירית.
- מוסיפים לקערה תמצית וניל וביצה ומערבבים לאירוח.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתייה, מלח, גרגירי קפה נמס ואבקת קקאו.
- מוסיפים את קערת היבשים לקערת הרטובים תוך ערבוב איטי ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים את שבבי השוקולד צ'יפס ומקפלים אותם לתוך התערובת.
- מסדרים את העוגיות על התבנית ושומרים על רווחים, כף גדושה לכל עוגייה.
- אופים במשך 8 דקות או עד שהקצוות של העוגיות יציבים. הם עדיין ייראו רכים, זה בסדר.
- מניחים לעוגיות להתקרר 2 דקות על תבנית האפייה ולאחר מכן מעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
- שומרים את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך כ-3 ימים.