מתכון מנצח ללא ספק! עוגיות שוקולד צ'יפס שטוחות ללא ביצים במרקם מדהים מדהים! מתכון נהדר שכדאי לגזור ולשמור. שימו לב – חשוב מאוד לשטח את העוגיות בתבנית האפייה בעזרת תחתית של כוס זכוכית.
מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס בלי ביצים
זמן עבודה: 15 דקות | 16 עוגיות
מצרכים:
- 1 כוס + 2 כפות קמח
- ½ כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- 120 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
- ¼ כוס סוכר לבן
- ¼ כוס סוכר חום בהיר
- ½ כפית תמצית וניל
- 2 כפות חלב
- ½ כוס שבבי שוקולד צ'יפס
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים את המרכיבים היבשים (קמח, מלח וסודה לשתייה) בקערה. מערבבים עד שהם מתאחדים ומניחים בצד.
- בקערה נפרדת מקציפים עם מטרפה ידנית חמאה עד שהיא הופכת לקרם חלק.
- מוסיפים סוכר לבן וסוכר חום ושוב מקציפים עד שהכל מתאחד והופך לקציפה אוורירית (בערך 2 דקות הקצפה).
- מוסיפים תמצית וניל וחלב. מקציפים עד לאיחוד.
- מוסיפים את קערת המרכיבים היבשים. מערבבים עד להטמעה.
- מוסיפים שוקולד צ'יפס ומקפלים אותם פנימה.
- מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
- לאחר צינון מכינים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג, מניחים על תבנית התנור ושומרים על מרווחים גדולים.
משטחים את הכדורים באמצעות תחתית של כוס זכוכית. - אופים בתנור החם במשך 10-12 דקות, עד שהשוליים מקבלים צבע זהוב.
- מצננים על רשת צינון.