6 סוגי הבצק הכי פופולריים ומה מכינים עם כל אחד?

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

סוגי בצק | תמונה: shutterstock

הבסיס לכל מאפה או עוגה, מה שמחזיק את הכל יחד ונותן לו את המרקם האוורירי או הפריך הזה – בצק! אין ספור אפשרויות להכנת מאפים עם בצק כזה או אחר, מבורקסים ופיצות עד ללחמניות ופסטות. אם אי פעם תהיתם מה כל בצק מכיל ומה מכינים ממנו, עשינו לכם רשימה מסודרת שתעשה לכם קצת סדר.

אז אילו סוגי בצקים יש ומה אוכלים?

הבצק הכי בסיסי עשוי מקמח ומים, מה שיוצר את העיסה הזאת. כל בצק חייב נוזל על מנת שיוכל לשמש לאפייה, כאשר בבצקים מורכבים יותר הנוזל הוא חלב, ביצים, שמנים ועוד. הרשימה הבאה מונה רק חלק מהבצקים שאתם מכירים, אך הם הכי שימושיים, טעימים ואהובים!

בצק עלים - עשוי שכבות ומתנפח בתנור | תמונה: shutterstock

בצק עלים – עשוי שכבות ומתנפח בתנור | תמונה: shutterstock

בצק עלים

למה הוא משמש? הבצק הפריך והמושלם הזה משמש למגוון רחב של מאפים, הוא בדרך כלל מגיע קפוא (מרודד או לא) ומומלץ להכין איתו מאפים מתוקים ומלוחים כמו בורקסים, עוגות שכבות (כדוגמת עוגת קרמשניט) וגם קינוחים זריזים בתנור.

איך מכינים? תהליך ההכנה של בצק העלים תלוי בחמאה וקיפולים – את בצק העלים מכינים על ידי מריחה של חמאה או מרגרינה על גבי שכבת בצק דקה אחת, קיפול ורידוד. פעולה זאת חוזרת על עצמה מספר פעמים עד שמתקבלות שכבות רבות של בצק עלים, מה שמביא את הבצק להתרוממות במהלך האפייה בתנור ולמרקם המיוחד שכולנו מכירים ואוהבים.

איך מאחסנים? בצק עלים נשמר היטב במקפיא למשך מספר חודשים, אפילו עד חצי שנה. זאת כמובן כשהוא סגור היטב.

מה אוכלים? המבחר האדיר שקיים עם בצק עלים אינו ניתן לתיאור. אנחנו בחרנו את המתכונים הכי הכי עם בצק עלים, הנה הם ממש כאן:

בצק פריך - תחתית לקיש או פאי | תמונה: shutterstock

בצק פריך – תחתית לקיש או פאי | תמונה: shutterstock

בצק פריך

למה הוא משמש? בצק פריך בעיקרו משמש להכנת תחתית לקיש או פאי מתוק או מלוח, אך הוא מאוד מתאים גם להכנת עוגיות, טארטים ואפילו למאפים פריכים ממולאים.

איך מכינים? בצק פריך הוא בצק מעולה, הוא פשוט מצריך טכניקה. את הבצק הנהדר הזה מכינים מקמח, ביצים, המון חמאה וסוכר. כמובן שניתן להכין גם בצק פרווה ואפילו לוותר על השימוש בביצה. הדרך הכי טובה ללמוד איך להכין בצק פריך היא לעקוב אחר המדריך הבא >> בצק פריך – המדריך המלא

איך מאחסנים? לפני אפייה – בצק פריך נשמר היטב במקפיא למשך מספר חודשים, אפילו עד חצי שנה. אחרי אפייה – ניתן להקפיא את הקישים והמאפים שלכם בקופסה סגורה במקפיא למשך 2-3 שבועות.

מה אוכלים? עכשיו שאתם מומחים בבצק פריך, הנה כמה מהמתכונים המובחרים:

בצק רבוך להכנת מאפים צרפתיים | תמונה: shutterstock

בצק רבוך להכנת מאפים צרפתיים | תמונה: shutterstock

בצק רבוך

למה הוא משמש? בצק רבוך הוא בצק חלומי, כזה שמרשים את האורחים בכל פעם. הבצק הרבוך משמש להכנת פחזניות, אקלרים ועוד מאפים צרפתיים קלאסיים כמו פרי ברסט.

איך מכינים? בשונה מסוגי בצקים רבים, את הבצק הרבוך מכינים בסיר ויוצקים בזילוף, זאת עקב המרקם המיוחד והעדין שלו. הבצק מורכב ממים, שומן, סוכר, מלח, קמח וביצים >> בעזרת המתכון הבא תלמדו איך להכין בצק רבוך בלי טעויות

מה אוכלים? אחד המאפים המתוקים והטעימים ביותר, פחזניות!

 

לחמניות חלומיות וגם עוגות - בצק שמרים | תמונה: shutterstock

לחמניות חלומיות וגם עוגות – בצק שמרים | תמונה: shutterstock

בצק שמרים

למה הוא משמש? בצק שמרים, אולי סוג הבצק הפופולרי בעולם! בצק השמרים משמש אותנו למאפים ולחמים שדורשים התפחה. רוב המאפים הכי טעימים נאפים מבצק שמרים, פיצה, לחמניות, עוגות ועוד מגוון רחב של מאפים אהובים.

איך מכינים? כשמו כן הוא, את בצק השמרים מכינים בעזרת קמח, מים ושמרים – העוזרים לבצק לתפוח ולקבל את מרקמו הייחודי. סוג בצק זה מצריך סבלנות וניתן להכין אותו עם קמח לבן, כוסמין, קמח מלא וגם שיפון. בלי טעויות: המדריך הבא ישמור על בצק השמרים שלכם מושלם

מה אוכלים? עכשיו יש לכם את התירוץ הכי טוב להכין מאפה, הנה כמה רעיונות ומתכונים ממכרים:

דל בשומן, פריך ודקיק - עלי בצק פילו | תמונה: shutterstock

דל בשומן, פריך ודקיק – עלי בצק פילו | תמונה: shutterstock

בצק פילו

למה הוא משמש? בדומה לבצק עלים בצק הפילו בדרך כלל משמש להכנת בורקסים ומאפים ממולאים מתוקים או מלוחים, בנוסף הוא משמש להכנת קינוחים מיוחדים כמו בקלוואה.

איך מכינים? בצק הפילו דל שומן ומכינים אותו מקמח, מים ומעט שמן או מלח. הבצק דורש רידוד ומתיחה עד לכדי גיליון גדול ודק. בגלל שיטת העבודה הארוכה, בדרך כלל קונים את הבצק הזה כשהוא בצורת עלים קפואים ומוכנים למילוי ואפייה.

מה אוכלים? כדי שלא תישארו רעבים, הכנו לכם כמה מתכונים מעולים למאפי פילו מעניינים:

 

לציפוי פריך ומושלם - בצק טמפורה | תמונה: shutterstock

לציפוי פריך ומושלם – בצק טמפורה | תמונה: shutterstock

טמפורה

למה הוא משמש? בצק הטמפורה הוא בצק דליל המשמש לציפוי וטיגון, אתם כנראה מכירים את השם הזה ממסעדות הסושי שפוקדות את הארץ, אבל האמת היא שהטמפורה מתאימה לציפוי של מגוון רחב של מאכלים.

איך מכינים? את בצק הטמפורה מכינים בדרך כלל מסודה או בירה בשילוב קמח וביצים, תוך כדי טריפה של כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בלילה די נוזלים בה ניתן לטבול ולטגן בשמן עמוק מיד לאחר מכן.

מה אוכלים? אם תהיתם פעם איך מכינים חזה עוף בטמפורה, הגעתם למקום הנכון:

אתם וודאי אנשים סקרנים, אנחנו אנשים שאוהבים לשתף, לכן סידרנו לכם עוד קצת מידע שימושי שיוכל לתת לכם טיפים וידע למתכונים נוספים:

במידה ויש לכם רעיונות מעניינים ויצירתיים לבצקים נוספים שאתם מכירים ואוהבים, אנחנו נשמח לשמוע! כתבו לנו בתגובות באתר ובפייסבוק, אילו בצקים אתם הכי אוהבים ומה הבצק האחרון שיצא לכם ללוש ואנחנו נשמח לשמוע רעיונות חדשים ויצירתיים 🙂

קטגוריות: אפייה, כלליתגיות: , ,

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *