
נמורה – מאפה פילו מתוק
על ידי אמנה כנעאן קינוחים
נמורה הוא מאפה פילו מתוק עם מילוי חלבי. שכבות פילו בחמאה במילוי חלב סמיך מתוק. מאפה יחסית קל להכנה, מרשים ומעולה לאירוח.
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
-
30 דקות
15 דקות
45 דקות
- תבנית חד פעמית רגילה
הוראות הכנה
מכינים סירופ: מרתיחים יחד את כל מצרכי הסירופ במשך 10 דקות ומסירים מהאש לצינון.
משמנים תבנית אפיה בחמאה מומסת ועל התבנית מניחים עלה פילו. את עלה הפילו מברישים בחמאה, וממשיכים כך במשך 5 שכבות של עלי פילו.
מעל לשכבות הפילו יוצקים את מילוי הנמורה: מערבבים חלב עם סוכר וקורנפלור ומרתיחים על הגז, מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהמילוי מסמיך.
מיישרים את המילוי וחוזרים על אותה פעולת שכבות עם 5 עלי פילו נוספים.
חותכים לריבועים ומכניסים לתנור על חום של 200 מעלות למשך 15 דקות.
מוציאים את הנמורה מהתנור ועליה שופכים את הסירופ הקר. מניחים להתייצבות, מקשטים בפיסטוקים ומגישים.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!