נמורה – מאפה פילו מתוק

על ידי אמנה כנעאן  

נמורה הוא מאפה פילו מתוק עם מילוי חלבי. שכבות פילו בחמאה במילוי חלב סמיך מתוק. מאפה יחסית קל להכנה, מרשים ומעולה לאירוח.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 30 דקות

    15 דקות

    45 דקות

  • תבנית חד פעמית רגילה

מצרכים למתכון

1 חבילת בצק פילו

1/2 כוס חמאה מומסת

למילוי

1 ליטר חלב

2 כפות סוכר

6-7 כפות קורנפלור

לסירופ מתוק

כוס וחצי מים

כוס סוכר

כפית מי ורדים

כפית מיץ לימון

הוראות הכנה

מכינים סירופ: מרתיחים יחד את כל מצרכי הסירופ במשך 10 דקות ומסירים מהאש לצינון.

משמנים תבנית אפיה בחמאה מומסת ועל התבנית מניחים עלה פילו. את עלה הפילו מברישים בחמאה, וממשיכים כך במשך 5 שכבות של עלי פילו.

מעל לשכבות הפילו יוצקים את מילוי הנמורה: מערבבים חלב עם סוכר וקורנפלור ומרתיחים על הגז, מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהמילוי מסמיך.

מיישרים את המילוי וחוזרים על אותה פעולת שכבות עם 5 עלי פילו נוספים.

חותכים לריבועים ומכניסים לתנור על חום של 200 מעלות למשך 15 דקות.

מוציאים את הנמורה מהתנור ועליה שופכים את הסירופ הקר. מניחים להתייצבות, מקשטים בפיסטוקים ומגישים.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00