קיש חצילים וגבינות לשבועות

על ידי Moran Turgeman  

מתכון לקיש חצילים וגבינות חלומי. בקיש הזה השתמשתי בתבנית עגולה גבוהה של עוגה, לכן הבצק יצא לי גבוה מהרגיל... מתאים מאוד לשבועות.

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 35 דקות
  • 1 שעה

    35 דקות

    1 שעה 35 דקות

  • תבנית עוגה קוטר 26 / 24

מצרכים למתכון

לבצק הקיש

200 גרם קמח

100 גרם חמאה / מחמאה

1/2 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

חלמון

2-3 כפות מים

למילוי חצילים וגבינות

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

100 גרם בולגרית מגורדת

1 שמנת מתוקה

2 ביצים

2 כפות קמח

תבלינים: אבקת מרק עוף, פפל לבו ואגוז מוסקט.

חציל פרוס דק

הוראות הכנה

הכנת הבצק

מעבדים בפולסים קצרים קמח, חמאה, סוכר ומלח עד לקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים חלמון ו2-3 כפות מים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.

הכנת המלית

את החציל הפרוס מטגנים עד להזהבה או מסדרים בתבנית, מזלפים שמן זית ומכניסים לתנור עד להזהבה, מוציאים ומצננים את פרוסות החציל.

בקערה גדולה מערבבים את הגבינות עם שמנת מתוקה, ביצים, קמח ותבלינים עד לבלילה אחידה.

הרכבת הקיש ואפייה

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לצורת התבנית.

שופכים פנימה את מלית הגבינות ומעל מסדרים את פרוסות החצילים.

אופים בתנור חם על 180 מעלות במשך 35 דקות (עד שהקיש משחים).

שתפו את המתכון >>

5 דירוגים וחוות דעת

חסוי

29/03/2017

היי הכוונה לשמנת מתוקה או שמנת חמוצה?

foodisgood

25/03/2016

היי מאירה,
להכנת בצק קיש יש להשתמש בקמח רגיל.

מאירה

24/03/2016

קמח רגיל או תופח?

foodisgood

15/06/2015

היי ענת, תודה על הערנות 🙂
מדובר בגביע שמנת מתוקה, המתכון תוקן.

ענת

15/06/2015

לא כתוב כמה שמנת מתוקה….

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00