
קיש חצילים וגבינות לשבועות
על ידי Moran Turgeman פשטידות וקישים
מתכון לקיש חצילים וגבינות חלומי. בקיש הזה השתמשתי בתבנית עגולה גבוהה של עוגה, לכן הבצק יצא לי גבוה מהרגיל... מתאים מאוד לשבועות.
- זמן עבודה: 1 שעה
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 35 דקות
1 שעה
35 דקות
1 שעה 35 דקות
- תבנית עוגה קוטר 26 / 24
הוראות הכנה
הכנת הבצק
מעבדים בפולסים קצרים קמח, חמאה, סוכר ומלח עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים חלמון ו2-3 כפות מים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
הכנת המלית
את החציל הפרוס מטגנים עד להזהבה או מסדרים בתבנית, מזלפים שמן זית ומכניסים לתנור עד להזהבה, מוציאים ומצננים את פרוסות החציל.
בקערה גדולה מערבבים את הגבינות עם שמנת מתוקה, ביצים, קמח ותבלינים עד לבלילה אחידה.
הרכבת הקיש ואפייה
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לצורת התבנית.
שופכים פנימה את מלית הגבינות ומעל מסדרים את פרוסות החצילים.
אופים בתנור חם על 180 מעלות במשך 35 דקות (עד שהקיש משחים).
חדשים באתר
אולי יעניין אותך:












5 דירוגים וחוות דעת
חסוי
היי הכוונה לשמנת מתוקה או שמנת חמוצה?
היי מאירה,
להכנת בצק קיש יש להשתמש בקמח רגיל.
מאירה
קמח רגיל או תופח?
היי ענת, תודה על הערנות 🙂
מדובר בגביע שמנת מתוקה, המתכון תוקן.
ענת
לא כתוב כמה שמנת מתוקה….