FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מאפה בצק עלים ממולא בשר עם רוטב פטריות

על ידי המתכונים של אתי ממן  , ,

ראש השנה מתקרב ומה יותר מתאים לארוחת החג ממאפה בשר חגיגי? מתכון מעולה למאפה בשר שניתן להכין במגוון צורות והפעם - חישוק שבמרכזו רוטב פטריות פרווה להגשה.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 30 דקות

    1 שעה

    1 שעה 30 דקות

  • 6-7 סועדים

מצרכים למתכון

חבילת בצק עלים מופשר

למילוי הבשר

1 בצל קצוץ

1/4 כוס מים

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

50 גר' צנוברים קלויים (לא חובה)

1/2 קילו בשר בקר טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט (לא חובה)

לרוטב פטריות

1 גמבה אדומה קצוצה

1 בצל קצוץ

3 כפות א. מרק פטריות

3 כוסות מים

2 קופסאות שימורי פטריות

הוראות הכנה

הכנת המילוי:

במחבת רחבה וגדולה נטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה.

נוסיף את הבשר ונפורר היטב עם מזלג להפרדת כל הגרגרים.

נוסיף למחבת גם תבלינים ותנוברים קלויים, נערבב היטב ונבשל כ-15 דקות.

לאחר כ-10 דקות בישול נוסיף למחבת פטרוזיליה קצוצה ונמשיך לבשל עד שהבשר משנה צבעו ומוכן.

נעביר את תערובת הבשר למסננת עדינה, נסנן היטב מנוזלים ונצנן.

הרכבת המאפה:

לאחר הפשרת הבצק, נפתח אותו בעדינות על השיש לאורכו.

במרכז הבצק נמלא תערובת בשר לכל אורך הבצק, במרכז בלבד.

משני צידי המילוי נחתוך רצועות דקות מהמרכז החוצה.

נסגור את הרצועות מעל למילוי בצורת X ימין, שמאל. יש לסגור בעדינות יש לשמור שלא ייקרע.

נסגור את קצוות המאפה לקבלת צורה של חישוק.

נמרח ביצה טרופה ונפזר שומשום.

נאפה את המאפה בתנור חם על 170 מעלות במשך 40 דקות.

הכנת רוטב פטריות פרווה:

בסיר קטן נטגן בצל במעט שמן עד שהוא הופך שקוף.נוסיף לסיר גמבה ופטריות ונטגן יחדיו מספר דקות.

נוסיף מים רותחים ואבקת פטריות ונבחש היטב עד שהאבקה מתמוססת במים ונותר רוטב ללא גושים.

נוסיף גם תבלינים, נערבב היטב, נביא לרתיחה ונבשל עד לקבלת רוטב סמיך.

6 דירוגים וחוות דעת

מיכל

יש תחליף אחר לפטריות?
אנחנו לא אוכלים
שבת שלום שנה טובה חג שמח! (:

אורי

שלום
סגירת המאפה אינה ברורה. אם הכוונה לסגור את הרצועות מעל המילוי יש חשש שהן יקרעו.
בנוסף האם הכמות של חצי ק"ג מספיקה? האם ניתן לשלב גם כבד מטוגן וקצוץ?

היי אוסנת,
מלבד אגוז מוסקט, תבלון הבשר ייעשה עם תבלינים שאוהבים. תבלינים מומלצים: מלח ופלפל, מעט כמון, מעט פפריקה.
תבלינים מומלצים לרוטב פטריות הם בעיקר מלח ופלפל, ניתן להוסיף גם מעט צ’ילי חריף ואגוז מוסקט לפי הטעם האישי.

אוסנת

גם למילוי הבשר וגם לרוטב הפטריות כתבת תבלינים ולא הוספת איזה תבלינים?

היי נעה, תבלינים מומלצים לרוטב פטריות הם בעיקר מלח ופלפל, ניתן להוסיף גם מעט צ'ילי חריף ואגוז מוסקט לפי הטעם האישי.

נועה

בצעד השלישי של רוטב הפטריות כתוב "נוסיף תבלינים", על אילו תבלינים מדובר?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן