קונוסים מבצק עלים ממולאים בחזה עוף וירקות

על ידי המתכונים של אתי ממן  ,

חמוד מבחוץ טעים מבפנים, מונח על סביבה של רוטב פטריות וחזה עוף.. קונוסים מבצק עלים ממולאים בחזה עוף וירקות וברוטב פטריות סמיך. מנה שדורשת השקעה וסבלנות.

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 35 דקות
  • 1 שעה

    35 דקות

    1 שעה 35 דקות

  • 6-7 קונוסים

מצרכים למתכון

לקונוסים

1 חבילה בצק עלים מעדנות מופשר לילה במקרר

גביעי גלידה

נייר כסף

ספריי שמן

ביצה טרופה

שומשום

למלית

1 בצל מטוגן

1 גמבה אדומה

2 עגבניות קלופות

1 חציל קלוי

חצי כוס צנוברים קלויים מעט

1 פטרוזליה קצוצה

חצי כוס פרוסות זיתים ירוקים

1 חבילה חזה עוף חתוך גס

כפית מלח

כפית פלפל שחור

חצי כפית אגוז מוסקט

לרוטב

1 בצל גדול

1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות

קופסת פטריות חתוכות

2 כפות אבקת מרק פטריות

כפית שטוחה כורכום

כפית פלפל שחור גרוס

חצי חבליה כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

הכנת המאפים הממולאים

את כל הירקות נחתוך לקוביות קטנות.

בסיר רחב נטגן גמבה ובצל מטוגן מספר דקות.

נוסיף את חזה העוף (נשמור כמה קוביות חזה עוף לרוטב) ונמשיך לטגן יחדיו.

נוסיף לסיר גם זיתים, צנוברים ועגבניות ונערבב היטב.

קולפים את החציל הקלוי, חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר.

לקראת סוף הבישול מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים ומבשלים עד שחזה העוף מוכן והירקות רכים.

מורידים את המילוי מהגז ומצננים.

עוטפים את גביעי הגלידה בנייר כסף, משמנים היטב מכל הצדדים עם ספריי שמן, חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 3 ס"מ, עוטפים את הגביע מלמטה ועד חצי ס"מ לפני הסוף, מורחים ביצה ומפזרים שומשום.

אופים את הקונוסים על 170 מעלות כ-5 דקות (חצי אפייה) משחררים את הבצק מהגביע, ממלאים במלית שהכנו מראש ומחזירים לתנור עד להזהבה. שימו לב - האפייה תימשך מספר דקות ולכן יש לעמוד ליד התנור.

הכנת הרוטב

בסיר קטן מטגנים בצל וחתיכות חזה עוף ששמרנו בצד.

מוסיפים גם גמבה ופטריות ומטגנים עד לריכוך.

מתבלים במגוון התבלינים, מוסיפים מים ומערבבים היטב.

מבשלים עד לצמצום הרוטב ולקראת הסוף מוסיפים פטרוזיליה.

הרוטב מוכן כשרמת הסמיכות שלו מתימה לכם.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00