
קונוסים מבצק עלים ממולאים בחזה עוף וירקות
על ידי המתכונים של אתי ממן לחם ומאפים, עיקריות
חמוד מבחוץ טעים מבפנים, מונח על סביבה של רוטב פטריות וחזה עוף.. קונוסים מבצק עלים ממולאים בחזה עוף וירקות וברוטב פטריות סמיך. מנה שדורשת השקעה וסבלנות.
- זמן עבודה: 1 שעה
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 35 דקות
1 שעה
35 דקות
1 שעה 35 דקות
- 6-7 קונוסים
הוראות הכנה
הכנת המאפים הממולאים
את כל הירקות נחתוך לקוביות קטנות.
בסיר רחב נטגן גמבה ובצל מטוגן מספר דקות.
נוסיף את חזה העוף (נשמור כמה קוביות חזה עוף לרוטב) ונמשיך לטגן יחדיו.
נוסיף לסיר גם זיתים, צנוברים ועגבניות ונערבב היטב.
קולפים את החציל הקלוי, חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר.
לקראת סוף הבישול מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים ומבשלים עד שחזה העוף מוכן והירקות רכים.
מורידים את המילוי מהגז ומצננים.
עוטפים את גביעי הגלידה בנייר כסף, משמנים היטב מכל הצדדים עם ספריי שמן, חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 3 ס"מ, עוטפים את הגביע מלמטה ועד חצי ס"מ לפני הסוף, מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
אופים את הקונוסים על 170 מעלות כ-5 דקות (חצי אפייה) משחררים את הבצק מהגביע, ממלאים במלית שהכנו מראש ומחזירים לתנור עד להזהבה. שימו לב - האפייה תימשך מספר דקות ולכן יש לעמוד ליד התנור.
הכנת הרוטב
בסיר קטן מטגנים בצל וחתיכות חזה עוף ששמרנו בצד.
מוסיפים גם גמבה ופטריות ומטגנים עד לריכוך.
מתבלים במגוון התבלינים, מוסיפים מים ומערבבים היטב.