
מתכון לבקלאווה פרווה אמיתית
על ידי Helena Ben Hamo קינוחים
בקלאווה - קינוח עלי פילו ממולאים באגוזים ובסירופ מתוק. קינוח פרווה מאוד טעים שמומלץ להגיש בשמחות ואירועים. דורש קצת מיומנות.
- זמן עבודה: 50 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
-
50 דקות
15 דקות
1 שעה 5 דקות
- כ- 45 יחידות
הוראות הכנה
את עלי הפילו מפשירים במשך הלילה במקרר.
בקערה מערבבים אגוזי לוז, סוכר וקוקוס.
בתבנית תנור מורחים את המחמאה המומסת.
פותחים 2 עלי פילו אחד על השני ועליהם מורחים שכבת מחמאה למריחה.
בקצה עלי הפילו לשים שורה מהמילוי ובקצה השני למרוח מעט מחמאה להדביק. לגלגל לרולדה.
להמשיך כך עם שאר עלי הפילו - 2 עלי פילו + מחמאה + מילוי + גלגול.
לסדר את עלי הפילו בתבנית עם החמאה, למרוח על כל הרולדות עוד מחמאה ולחתוך באלכסון.
להכניס את הבקלאווה לתנור חם על 180 מעלות עד להזהבה.
בינתיין להכין סירופ: להביא לרתיחה את הסוכר והמים, לערבב עד שהסוכר נמס, להוסיף לימון ולהסיר מהאש.
ברגע שהבקלאווה מוכנה למרוח את הסירופ המתוק, לצנן ולהגיש.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!