מתכון לבקלאווה פרווה אמיתית
על ידי Helena Ben Hamo קינוחים
בקלאווה - קינוח עלי פילו ממולאים באגוזים ובסירופ מתוק. קינוח פרווה מאוד טעים שמומלץ להגיש בשמחות ואירועים. דורש קצת מיומנות.
- זמן עבודה: 50 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
50 דקות
15 דקות
1 שעה 5 דקות
- כ- 45 יחידות
מצרכים למתכון
לבקלאווה
חבילת עלי פילו של שחף
500 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
200 גרם סוכר
200 גרם קוקוס
50 גרם מחמאה מומסת
מעט תמצית שקדים או 1/4 כפית קינמון
150 גרם מחמאה למריחה
לסירופ מתוק
3 כוסות סוכר
1 כוס מים
2 כפות מיץ לימון
הוראות הכנה
את עלי הפילו מפשירים במשך הלילה במקרר.
בקערה מערבבים אגוזי לוז, סוכר וקוקוס.
בתבנית תנור מורחים את המחמאה המומסת.
פותחים 2 עלי פילו אחד על השני ועליהם מורחים שכבת מחמאה למריחה.
בקצה עלי הפילו לשים שורה מהמילוי ובקצה השני למרוח מעט מחמאה להדביק. לגלגל לרולדה.
להמשיך כך עם שאר עלי הפילו - 2 עלי פילו + מחמאה + מילוי + גלגול.
לסדר את עלי הפילו בתבנית עם החמאה, למרוח על כל הרולדות עוד מחמאה ולחתוך באלכסון.
להכניס את הבקלאווה לתנור חם על 180 מעלות עד להזהבה.
בינתיין להכין סירופ: להביא לרתיחה את הסוכר והמים, לערבב עד שהסוכר נמס, להוסיף לימון ולהסיר מהאש.
ברגע שהבקלאווה מוכנה למרוח את הסירופ המתוק, לצנן ולהגיש.
בהצלחה, הלנה בן חמו..