מתכון לבקלאווה פרווה אמיתית

על ידי Helena Ben Hamo  

בקלאווה - קינוח עלי פילו ממולאים באגוזים ובסירופ מתוק. קינוח פרווה מאוד טעים שמומלץ להגיש בשמחות ואירועים. דורש קצת מיומנות.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 50 דקות

    15 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • כ- 45 יחידות

מצרכים למתכון

לבקלאווה

חבילת עלי פילו של שחף

500 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס

200 גרם סוכר

200 גרם קוקוס

50 גרם מחמאה מומסת

מעט תמצית שקדים או 1/4 כפית קינמון

150 גרם מחמאה למריחה

לסירופ מתוק

3 כוסות סוכר

1 כוס מים

2 כפות מיץ לימון

הוראות הכנה

את עלי הפילו מפשירים במשך הלילה במקרר.

בקערה מערבבים אגוזי לוז, סוכר וקוקוס.

בתבנית תנור מורחים את המחמאה המומסת.

פותחים 2 עלי פילו אחד על השני ועליהם מורחים שכבת מחמאה למריחה.

בקצה עלי הפילו לשים שורה מהמילוי ובקצה השני למרוח מעט מחמאה להדביק. לגלגל לרולדה.

להמשיך כך עם שאר עלי הפילו - 2 עלי פילו + מחמאה + מילוי + גלגול.

לסדר את עלי הפילו בתבנית עם החמאה, למרוח על כל הרולדות עוד מחמאה ולחתוך באלכסון.

להכניס את הבקלאווה לתנור חם על 180 מעלות עד להזהבה.

בינתיין להכין סירופ: להביא לרתיחה את הסוכר והמים, לערבב עד שהסוכר נמס, להוסיף לימון ולהסיר מהאש.

ברגע שהבקלאווה מוכנה למרוח את הסירופ המתוק, לצנן ולהגיש.

בהצלחה, הלנה בן חמו..

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00