Refresh

This website www.foodisgood.co.il/general/edamame-cooking/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

FoodisGood

לא סתם נשנוש: אדממה • איך מכינים, ערכים תזונתיים וקלוריות

אדממה הוא נשנוש ידוע, ולא סתם נשנוש – הוא בריא, קליל וללא גלוטן. כמעט כל תפריט דיאטה ימליץ לכם על אדממה כארוחת ביניים ויש לכך סיבות טובות.

מה זה בכלל אדממה? האדממה מגיע אלינו במקור ממדינות אסייתיות כגון סין, יפן וקוריאה. פירוש השם אדממה הוא בעצם "שעועית על ענף", פולי סויה שנקצרו לפני שהפולים הספיקו להתקשות והם אינם מכילים גלוטן.

אז איך מכינים אדממה – מתכון קל ומהיר

המתכון הבא הוא המתכון המושלם להכנת אדממה, בעצם, זה הוא לא מתכון אלא אופן הכנה. האדממה דורש בישול קצר וזה הכל.

מה צריך

  • שקית אדממה קפואים
  • מלח גס לפי טעם
  • חצי לימון

איך מכינים?

  1. מרתיחים ¾ מים בקומקום ושופכים לקערה או מרתיחים 2.5 כוסות מים בסיר בינוני. במקביל מכינים קערה עם קרח ומים קרים.
  2. שופכים את האדממה הקפוא למים הרותחים ומבשלים למשך 2-3 דקות. מעבירים בעזרת כף מחוררת לתוך קערה עם מים קרים לריכוך האדממה ואכילה קלה יותר לדקה או שתיים.
  3. מסננים את האדממה ומניחים בקערה, מגישים חם בתוך התרמיל או מחלצים את פולי הסויה ומוסיפים לסלט, תבשיל ועוד…

עוד נשנושים בריאים:

איך מומלץ להגיש אדממה?

לימון ומלח: הדרך המסורתית והמוכרת ביותר בישראל להגשת אדממה היא כמובן בתוך קערה עם לימון ומלח גס. פשוט הניחו את האדממה בקערה, זלפו לימון ופזרו מלח גס.

שום ופרמז'ן: עוד דרך נהדרת לתבל את האדממה שלכם היא ע"י שום וגבינת פרמז'ן, חממו את השום בסיר קטן עם כף שמן, פזרו על האדממה וגררו גבינת פרמז'ן מעל.

ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

  • כוס אחת של פולי סויה (150 גרם) מכילה 189 קלוריות. באדממה אין כמעט אחוזי שומן, לכן המאכל הזה מושלם בתור נשנוש למי ששומר על תפריט מאוזן.
  • פולי הסויה מכילים נוגדי חמצון המעכבים גידול תאים סרטניים. לפחות 10 מ"ג של סויה ביום יכול להפחית את הסיכוי לחלות בסרטן השד ב-25%.
  • האדממה מכיל כמויות גדולות של חומצה פולית שמעכבת היווצרות הורמונים אשר גורים לדיכאון ואף מסדירים את השינה והתיאבון.
מרק תירס מתקתק שהכי מתאים לילדים!

יש הרבה מתכונים למרק תירס, אבל הפעם נתמקד במרק תירס פשוט וטעים שילדים אוהבים! בלי המון מרכיבים ובלי הפתעות – פשוט מרק תירס מתקתק, מהיר הכנה וסופר מוצלח.

תפריט השראה לאירוח בחנוכה (חלבי)

מארחים בחנוכה וצריכים רעיונות והשראה לתפריט? הכנו לכם תפריט מסודר הכולל סלטים, מאפים, מנות מרכז שולחן, סופגניות קלאסיות ומיוחדות, לביבות ממגוון סוגים ועוד מגוון מתכונים לאירוח חלבי בחג החנוכה!

אורז אדום מושלם בקלי קלות

מתכון מנצח לאורז אדום עם תבלינים ורסק עגבניות. הטריק לאורז אחד-אחד הוא השריית האורז במי מלח לפני ההוספה לסיר.

מתכון לברלינר • הסופגנייה המפורסמת מברלין

מתכון לסופגניות ברלינר – הסופגניות הכי מפורסמות בכל רחבי גרמניה, שם הן נמכרות בכל פינת רחוב, בכל עונה בשנה! הסופגניות עשויות מבצק בריוש והן רכות ועסיסיות להפליא. מלאו בריבה מכל סוג שאתם אוהבים או התפנקו עם מילויים שונים (הצעות בהמשך המתכון)

דילוג לתוכן