FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

מתכון לברלינר • הסופגנייה המפורסמת מברלין

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
מתכון לסופגניות ברלינר – הסופגניות הכי מפורסמות בכל רחבי גרמניה, שם הן נמכרות בכל פינת רחוב, בכל עונה בשנה! הסופגניות עשויות מבצק בריוש והן רכות ועסיסיות להפליא. מלאו בריבה מכל סוג שאתם אוהבים או התפנקו עם מילויים שונים (הצעות בהמשך המתכון)

זמן עבודה: 30 דקות | זמן מנוחה: שעה וחצי | זמן טיגון: 8 דקות | סה"כ: שעתיים ו-8 דקות | 10-12 סופגניות

מצרכים:

  • ½ כוס חלב חם – 45 מעלות לערך
  • 2 כפות חמאה לא מומלחת
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 2 חלמונים
  • שמן לטיגון
  • 300 מ"ל ריבת פטל (או כל ריבה לבחירתכם)
  • 2 כוסות אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  1. בקערה קטנה מערבבים חלב חם וחמאה, עד שהחמאה נמסה.
  2. מוסיפים שמרים, מערבבים ומניחים בצד 10 דקות, עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
  3. במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, סוכר ומלח. מוסיפים את חלב וחלמונים. מעבדים עד שנוצר בצק אחיד.
  4. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה.
  5. לאחר שעה מעבירים את קערת הבצק למקרר מעט לצינון, מה שיקל על רידוד הבצק.
  6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ-1 ס"מ. חותכים בעזרת גלגלת או סכין חדה את הבצק לחתיכות בגודל הרצוי, או שקורצים עיגולים עם כוס, מכסים ומתפיחים 30 דקות נוספות.
  7. מחממים שמן בסיר עמוק בגובה 3 ס"מ לטמפרטורה של כ – 180 מעלות.
    אפשר לבדוק שהשמן חם על ידי הכנסת כף עץ לתוך השמן. אם יש בועות קטנות סביב לכף, השמן מוכן.
  8. מטגנים את הסופגניות, 3 סופגניות יחד בכל פעם, עד שהן מזהיבות משני הצדדים, בערך 3-4 דקות לכל צד.
  9. מוציאים בעזרת כף מחוררת לקערה מרופדת בנייר סופג.
  10. ממלאים שקית זילוף עם פיה קטנה בריבה וממלאים את הסופגניות. אפשר להשתמש בקיסם כדי לחורר את הסופגנייה משני צדדיה.
  11. מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים חם.
    בתאבון!

מתכונים למילויים מעניינים

עוד סופגניות מיוחדות לחנוכה

כל המתכונים לחנוכה בעמוד אחד!

כנסו עכשיו לעמוד חנוכה המיוחד ולא תפספסו שום מתכון חדש
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email