FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אנדאגי • סופגניות קטנות ומהירות מיפן

מתכון לסופגניות מיוחדת בהכנה זריזה שמגיעות אלינו היישר מיפן. סופגניות מסורתיות שמכינים עם אבקת אפייה ובמהירות שיא, הן קטנטנות ומומלץ לאכול אותן מיד שהן יוצאות מהטיגון.

מצרכים:

  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס חלב
  • 3/4 כפית תמצית וניל
  • 4 כוסות קמח
  • 2 כוסות סוכר
  • 3 כפות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • שמן לטיגון עמוק

הוראות הכנה:

  1. מחממים שמן בסיר עמוק, בגובה של 3-4 ס"מ לטמפרטורה של כ – 180 מעלות.
  2. לבדיקה אם השמן חם מכניסים כף עץ לתוך השמן. אם יש בועות קטנות סביב לכף, השמן מוכן.
  3. בקערה גדולה מקציפים ביצים, חלב ווניל.
  4. בקערה נפרדת מנפים קמח ואבקת אפייה, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.
  5. מוסיפים את הקמח לתערובת הביצים ומערבבים עד שמתקבל בצק דביק וחלק.
  6. בעזרת כפית משומנת מעט לוקחים בצק מהקערה ובעזרת כפית נוספת מחליקים את הבצק לתוך השמן החם (אפשר להשתמש בכף גלידה).
  7. מטגנים עד שהסופגניות הופכות לשחומות. הבצק תופח בזמן הטיגון והסופגניות צפות בשמן.
  8. אם רוצים לוודא שהשמן בטמפ' נכונה, פותחים בזהירות את הסופגנייה הראשונה שיצאה מהטיגון ומוודאים שהסופגנייה מבושלת גם מבפנים. במידה ולא, מנמיכים מעט את האש כדי לאפשר לסופגנייה להתבשל.
  9. מוציאים בעזרת כף מחוררת לקערה מרופדת בנייר סופג ומגישים חם.
    בתאבון!

עוד מתכוני סופגניות מהעולם

דילוג לתוכן