מתכון לסופגניות מיוחדת בהכנה זריזה שמגיעות אלינו היישר מיפן. סופגניות מסורתיות שמכינים עם אבקת אפייה ובמהירות שיא, הן קטנטנות ומומלץ לאכול אותן מיד שהן יוצאות מהטיגון.
מצרכים:
- 4 ביצים
- 3/4 כוס חלב
- 3/4 כפית תמצית וניל
- 4 כוסות קמח
- 2 כוסות סוכר
- 3 כפות אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- שמן לטיגון עמוק
הוראות הכנה:
- מחממים שמן בסיר עמוק, בגובה של 3-4 ס"מ לטמפרטורה של כ – 180 מעלות.
- לבדיקה אם השמן חם מכניסים כף עץ לתוך השמן. אם יש בועות קטנות סביב לכף, השמן מוכן.
- בקערה גדולה מקציפים ביצים, חלב ווניל.
- בקערה נפרדת מנפים קמח ואבקת אפייה, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח לתערובת הביצים ומערבבים עד שמתקבל בצק דביק וחלק.
- בעזרת כפית משומנת מעט לוקחים בצק מהקערה ובעזרת כפית נוספת מחליקים את הבצק לתוך השמן החם (אפשר להשתמש בכף גלידה).
- מטגנים עד שהסופגניות הופכות לשחומות. הבצק תופח בזמן הטיגון והסופגניות צפות בשמן.
- אם רוצים לוודא שהשמן בטמפ' נכונה, פותחים בזהירות את הסופגנייה הראשונה שיצאה מהטיגון ומוודאים שהסופגנייה מבושלת גם מבפנים. במידה ולא, מנמיכים מעט את האש כדי לאפשר לסופגנייה להתבשל.
- מוציאים בעזרת כף מחוררת לקערה מרופדת בנייר סופג ומגישים חם.
בתאבון!