FoodisGood

חיפוש

סופגניות פונצ'קי אפויות בתנור (מהמטבח הפולני)

מתכון לסופגניות אפויות שנקראות פונצ'קי, סופגניות מהמטבח הפולני במרקם עדין. הסופגניות אפויות, רכות וטעימות והן מהוות גיוון נחמד לסופגניות לקראת חג החנוכה!

מצרכים:

  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס חלב פושר
  • 2 כפות חמאה ללא מלח מומסת
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 2 כוסות קמח לבן

למילוי:

  • ריבת אוכמניות, תות שדה, פטל או כל מילוי שתבחרו

לקישוט:

  • אבקת סוכר לציפוי

הוראות הכנה:

  1. מערבבים בקערה ביצים, חלב, חמאה, סוכר, מלח ותמצית וניל. מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים קמח לקערת מיקסר עם וו לישה ושופכים פנימה את תערובת החלב והביצים.
  3. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. הבצק מוכן כאשר הוא מתנתק מדפנות הקערה. מתקבל בצק גמיש ורך.
  4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים מספר דקות.
  5. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או מגבת מטבח ומניחים לתפוח למספר שעות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. מניחים את הבצק על גבי משטח מקומח, מרדדים לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בגודל רצוי.
  7. מניחים את הסופגניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפוח שוב במשך 30 דקות, עד להכפלת הנפח.
  8. בזמן שהסופגניות תופחות, מחממים את התנור ל – 190 מעלות.
  9. אופים במשך 7-9 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא נקי.
  10. מוציאים מהתנור ומניחים לסופגניות להתקרר במשך 2-3 דקות על תבנית האפייה.
  11. מניחים את הסופגניות על גבי רשת צלייה להצטנן מעט.
  12. בעזרת שקית זילוף עם פיה צרה ממלאים את הסופגניות בעודן חמות (אך נעימות למגע) במילוי האהוב עליכם.
  13. מקררים מעט את הסופגניות, מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכונים מיוחדים לחנוכה

דילוג לתוכן