מתכון לסופגניות אפויות שנקראות פונצ'קי, סופגניות מהמטבח הפולני במרקם עדין.
הסופגניות אפויות, רכות וטעימות והן מהוות גיוון נחמד לסופגניות לקראת חג החנוכה!
מצרכים:
- 2 ביצים
- 1/2 כוס חלב פושר
- 2 כפות חמאה ללא מלח מומסת
- 2 כפות סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית שמרים יבשים
- 2 כוסות קמח לבן
למילוי:
- ריבת אוכמניות, תות שדה, פטל או כל מילוי שתבחרו
לקישוט:
- אבקת סוכר לציפוי
הוראות הכנה:
- מערבבים בקערה ביצים, חלב, חמאה, סוכר, מלח ותמצית וניל. מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב.
- מוסיפים קמח לקערת מיקסר עם וו לישה ושופכים פנימה את תערובת החלב והביצים.
- מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. הבצק מוכן כאשר הוא מתנתק מדפנות הקערה. מתקבל בצק גמיש ורך.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים מספר דקות.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או מגבת מטבח ומניחים לתפוח למספר שעות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מניחים את הבצק על גבי משטח מקומח, מרדדים לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בגודל רצוי.
- מניחים את הסופגניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפוח שוב במשך 30 דקות, עד להכפלת הנפח.
- בזמן שהסופגניות תופחות, מחממים את התנור ל – 190 מעלות.
- אופים במשך 7-9 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא נקי.
- מוציאים מהתנור ומניחים לסופגניות להתקרר במשך 2-3 דקות על תבנית האפייה.
- מניחים את הסופגניות על גבי רשת צלייה להצטנן מעט.
- בעזרת שקית זילוף עם פיה צרה ממלאים את הסופגניות בעודן חמות (אך נעימות למגע) במילוי האהוב עליכם.
- מקררים מעט את הסופגניות, מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
בתאבון!