שניצל לפסח בציפוי קמח מצה מתובל ובלילת ביצים שמשלבת חרדל ושום לטעם נפלא! מתכון לשניצל כשר לפסח קריספי ומושלם, קל להכנה וטעים מאוד, מתאים מאוד גם לילדים.
זמן עבודה: 10 דקות | 8 שניצלים
מצרכים:
- 8 פרוסות חזה עוף לשניצל
- 2 כפות חרדל
- 2 ביצים
- 3/4 כפית שום גבישי
- שקית קמח מצה עבה
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
הוראות הכנה:
- טורפים בקערה גדולה ביצים, חרדל ושום.
- מוסיפים לקערת הביצים את נתחי השניצל ומערבבים היטב לציפוי הנתחים.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים. (אפשר גם להכין מיד אך כדאי להניח במקרר לספיגת טעמים מקסימלית)
- מערבבים בקערה נפרדת קמח מצה, פפריקה, מלח ופלפל.
- מכינים צלחת גדולה, טובלים את השניצלים בקמח מצה ומצפים היטב משני הצדדים, מניחים בצלחת.
- מחממים מחבת עם שמן חצי עמוק ומטגנים על להבה בינונית 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה.
- מעבירים לנייר סופג ומגישים חם.
בתאבון!
עוד מתכונים כשרים לפסח לילדים:
הערות וטיפים לשניצל כשר לפסח
- השום והחרדל הם אינם מצרכי חובה הכנת שניצל לפסח אבל בהחלט ישדרגו את הטעם והמרקם של השניצלים.
- המתכון הוא לשניצל לפסח אך מתאים בהחלט גם להכנת שניצלונים – להכנת שניצלונים לפסח פשוט משתמשים בפילה עוף חתוך במקום חזה העוף. המרקם של פילה העוף רק ומתאים יותר לילדים
- את השניצל ניתן לאפות בתנור במקום לטגן – מחממים תנור ל-190 מעלות, מסדרים את השניצלים לאחר הציפוי על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, מרססים ספריי שמן על החלק העליון של כל שניצל ואופים בתנור למשך 10 דקות, הופכים וממשיכים באפייה עד שהשניצל מוכן.