FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת שוקולד בחושה כשרה לפסח • מתכון קל בלי מיקסר

רוצים להכין עוגת שוקולד מוצלחת לפסח? העוגה הנהדרת הזאת מתאימה גם למתחילים – העוגה לא מצריכה כלים מיוחדים או ידע מקדים באפייה! עוגת שוקולד עסיסית, בחושה וסופר קלה להכנה שתמיד תמיד מצליחה. המתכון הזה שייך למחברת המתכונים של כל אחד!

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: עגולה בקוטג 24 ס"מ (מתאים גם ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות)

מצרכים:

מצרכים לעוגה:

  • 200 גר' שוקולד מריר
  • 150 גר' חמאה
  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר לבן (200 גרם)
  • קמצוץ מלח
  • 1 כוס קורנפלור או קמח כשר לפסח שמיועד לאפייה (140 גרם)
  • 1 כפית אבקת אפייה

לציפוי שוקולד:

  • 250 גר' שוקולד מריר
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

הכנת העוגה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 עם חמאה או שמן.
  2. שוברים את השוקולד לקוביות, מניחים בקערה שמתאימה למיקרוגל יחד עם החמאה – מחממים למשך דקה, מערבבים ומחממים שוב לדקה, ממשיכים כ עד שהשוקולד נמס ומתקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
  3. בקערה גדולה עם מטרפה ידנית מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 3 דקות, עד לקבלת קציפה בהירה.
  4. מוסיפים את השוקולד לביצים ומערבבים. מוסיפים גם מלח, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים שוב עד שהקמח נטמע בבלילה ואין גושים.
  5. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית המשומנת ומכניסים לתנור למשך כ-40 דקות אפיה. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא מעט לח ועם פירורים עליו.
  6. מוציאים את העוגה לצינון בטמפרטורת החדר.

הכנת הציפוי:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות לתוך קערה שמתאימה למיקרוגל, מוסיפים את השמנת.
  2. מחממים במיקרוגל למשך 50 שניות, מוציאים ומערבבים היטב היטב עד שכל השוקולד נמס ומתקבל ציפוי מבריק וסמיך. אם יש צורך מכניסים לחימום נוסף של 30 שניות במיקרוגל.
  3. מניחים לציפוי להתגבש עוד כ-10 דקות ורק לאחר שהעוגה התקררה לטמפרטורת החדר שופכים אותו על גבי העוגה.
    בתאבון!

מתכוני עוגות לפסח שאסור לכם לפספס:

  1. עוגת גזר כשרה לפסח
  2. עוגת מצות ושוקולד לפסח
  3. עוגת תפוחים כשרה לפסח

הערות ושדרוגים לעוגה מושלמת:

  • להכנת עוגת שוקולד פרווה לפסח כדאי להשתמש במתכון מתאים ולא לנסות להחליף את מצרכי העוגה לתחליפי הפרווה השונים, הנה מתכון נהדר >> עוגת שוקולד פרווה כשרה לפסח
  • העוגה יוצאת נהדר בכל מקרה, גם אם אין לכם מטרפה ידנית ניתן לטרוף את הביצים בעזרת כף.
  • חשוב מאוד להשתמש בשוקולד מריר ולא בשוקולד חלב כדי לשמור על רמת מתיקות הגיונית לעוגה.
  • העוגה מאוד מוצלחת גם בלי הציפוי וניתן בהחלט ליהנות ממנה גם בלעדיו.
  • חימום התנור מראש חשוב מאוד להצלחת העוגה.
  • אל תייבשו את העוגה – העוגה מוכנה לאחר 40 דקות, מקסימום 45 דקות ולא יותר, גם אם היא נראית לחה.

אוספי מתכונים שימושיים לחג הפסח

דילוג לתוכן