רוצים להכין עוגת שוקולד מוצלחת לפסח? העוגה הנהדרת הזאת מתאימה גם למתחילים – העוגה לא מצריכה כלים מיוחדים או ידע מקדים באפייה! עוגת שוקולד עסיסית, בחושה וסופר קלה להכנה שתמיד תמיד מצליחה. המתכון הזה שייך למחברת המתכונים של כל אחד!
זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: עגולה בקוטג 24 ס"מ (מתאים גם ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות)
מצרכים:
מצרכים לעוגה:
- 200 גר' שוקולד מריר
- 150 גר' חמאה
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר לבן (200 גרם)
- קמצוץ מלח
- 1 כוס קורנפלור או קמח כשר לפסח שמיועד לאפייה (140 גרם)
- 1 כפית אבקת אפייה
לציפוי שוקולד:
- 250 גר' שוקולד מריר
- 3/4 כוס שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
הכנת העוגה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 עם חמאה או שמן.
- שוברים את השוקולד לקוביות, מניחים בקערה שמתאימה למיקרוגל יחד עם החמאה – מחממים למשך דקה, מערבבים ומחממים שוב לדקה, ממשיכים כ עד שהשוקולד נמס ומתקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
- בקערה גדולה עם מטרפה ידנית מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 3 דקות, עד לקבלת קציפה בהירה.
- מוסיפים את השוקולד לביצים ומערבבים. מוסיפים גם מלח, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים שוב עד שהקמח נטמע בבלילה ואין גושים.
- יוצקים את בלילת העוגה לתבנית המשומנת ומכניסים לתנור למשך כ-40 דקות אפיה. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא מעט לח ועם פירורים עליו.
- מוציאים את העוגה לצינון בטמפרטורת החדר.
הכנת הציפוי:
- שוברים את השוקולד לקוביות לתוך קערה שמתאימה למיקרוגל, מוסיפים את השמנת.
- מחממים במיקרוגל למשך 50 שניות, מוציאים ומערבבים היטב היטב עד שכל השוקולד נמס ומתקבל ציפוי מבריק וסמיך. אם יש צורך מכניסים לחימום נוסף של 30 שניות במיקרוגל.
- מניחים לציפוי להתגבש עוד כ-10 דקות ורק לאחר שהעוגה התקררה לטמפרטורת החדר שופכים אותו על גבי העוגה.
בתאבון!
מתכוני עוגות לפסח שאסור לכם לפספס:
הערות ושדרוגים לעוגה מושלמת:
- להכנת עוגת שוקולד פרווה לפסח כדאי להשתמש במתכון מתאים ולא לנסות להחליף את מצרכי העוגה לתחליפי הפרווה השונים, הנה מתכון נהדר >> עוגת שוקולד פרווה כשרה לפסח
- העוגה יוצאת נהדר בכל מקרה, גם אם אין לכם מטרפה ידנית ניתן לטרוף את הביצים בעזרת כף.
- חשוב מאוד להשתמש בשוקולד מריר ולא בשוקולד חלב כדי לשמור על רמת מתיקות הגיונית לעוגה.
- העוגה מאוד מוצלחת גם בלי הציפוי וניתן בהחלט ליהנות ממנה גם בלעדיו.
- חימום התנור מראש חשוב מאוד להצלחת העוגה.
- אל תייבשו את העוגה – העוגה מוכנה לאחר 40 דקות, מקסימום 45 דקות ולא יותר, גם אם היא נראית לחה.