FoodisGood

4 ירקות שכדאי לבשל לפני שאוכלים + מתכונים

תרד הוא בין המאכלים הבריאים והטעימים שיש, אבל בואו נודה באמת – כשהוא טרי הוא הרבה פחות טעים. חדשות טובות! התרד הרבה יותר בריא כשאוכלים אותו מבושל. אז אילו ירקות כדאי לאכול מבושלים?

1. תרד

כדאי לאכול מבושל: תרד

עלי התרד הירוקים מלאים בסידן מגנזיום וברזל. כדי לספוג אותם טוב יותר, מומלץ לבשל את עלי התרד. כך תוכלו לשלש את כמות הסידן.

איך מבשלים תרד? את התרד ניתן לחלוט במים רותחים לכדקה ומיד להוציא לקערה עם מי קרח. כמו כן, ניתן לשלב אותו בפשטידות ותבשילים שונים ובכך ליהנות מטעם טוב יותר וכמות וויטמינים גבוהה יותר.

מה להכין עם תרד?

2. פטריות

כדאי לאכול מבושל: פטריות

אחד המזונות השנויים במחלוקת הן הפטריות, הן קשיחות ועם מרקם קצת מוזר והן בטח הרבה יותר טעימות כשהן מבושלות. בנוסף, בישול הפטריות ברוב המקרים עוזר להיפטר מרוב החיידקים שהן מכילות.

איך מבשלים פטריות? את הפטריות ניתן כמובן להקפיץ במחבת עם שמן או לאפות בתנור. כמו כן, פטריות הן תוספות מעולה לפשטידות ואף מהוות בסיס נהדר למילוי.

מה להכין עם פטריות?

3. גזר

כדאי לאכול מבושל: גזר

כמו הפטריות, גם לגזר מרקם קשה והוא הדרך כלל לא נעים לאכילה כשהוא טרי. על ידי בישול הגזר ניתן להפוך אותו להרבה יותר טעים ולהגביר את ספיגת נוגדני החמצון שלו בגופנו.

איך מבשלים גזר? את הגזר ניתן לצלות בשלמותו בתנור עם מעט שמן זית ומלח ולקבל מעדן אמיתי. מלבד סלט גזר מבושל, ניתן לשלב אותו במגוון מנות ותבשילים שונים. בעצם, גזר מגורד הוא תוספת מעולה לכל רוטב עגבניות.

מה להכין עם גזר?

4. עגבניות

כדאי לאכול מבושל: עגבניות

זה אולי יפתיע אתכם, אבל עגבניות הופכות הרבה יותר בריאות כשהן מבושלות. למרות שאנחנו רגילים לחתוך ולזרוק אותן לכל סלט, בבישול העגבניות ניתן להגדיל את כמות הליקופן (אחד מנוגדני החמצון החזקים ביותר) בעד כ- 30%.

איך מבשלים עגבניות? את העגבניות ניתן לצלות בתנור, להרתיח בסיר עם מים וגם לחמם על מחבת. רוטב עגבניות טעים הוא הבסיס למגוון מאכלים מוצלחים. כמו כן, את העגבניות ניתן להוסיף למרקים, מאפים ועוד..

מה להכין עם עגבניות?

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן