אם חיפשתם מתכון לבראוניז כשר לפסח, בראוניז עסיסי ומושחת בלי טיפה של קמח – זה המתכון הכי טוב שיש! בראוניז כשר לפסח קל להכנה וטעים במיוחד עם המרקם המושלם!
זמן עבודה: 10 דקות | תבנית מרובעת בגודל 22*22
מצרכים:
- 1/2 כוס שמן
- 200 גרם שוקולד מריר
- 4 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- קורט מלח (קמצוץ)
- 4 ביצים
- כפית תמצית וניל
- חופן אגוזי מלך קצוצים גס
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן.
- בקערה שמתאימה למיקרוגל ממיסים שוקולד מריר עם שמן כחצי דקה, מערבבים לבלילה חלקה ללא גושים, אם עדין יש גושים ממיסים עוד חצי דקה במיקרוגל ושוב מערבבים.
- בקערה גדולה טורפים ביצים עם סוכר וסוכר וניל, בעזרת מטרפה ידנית, עד לקבלת קציפה בהירה, מוסיפים מלח ותמצית וניל ומערבבים שוב.
- מוסיפים את השוקולד המומס לקערת הביצים ומקפלים פנימה.
- יוצקים את בלילת הבראוניז לתבנית המשומנת ומפזרים את אגוזי המלך, בעזרת כף עוזרים לאגוזי המלך לשקוע קלות בבלילת העוגה.
- אופים במשך 23 דקות, הבראוניז מוכן כאשר קיסם יוצא מעט לח, אך לא רטוב. במידה והקיסם רוטב אופים עוד כ-5 דקות.