FoodisGood

בראוניז כשר לפסח בלי קמח • מתכון מנצח וקל להכנה

אם חיפשתם מתכון לבראוניז כשר לפסח, בראוניז עסיסי ומושחת בלי טיפה של קמח – זה המתכון הכי טוב שיש! בראוניז כשר לפסח קל להכנה וטעים במיוחד עם המרקם המושלם!

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית מרובעת בגודל 22*22

מצרכים:

  • 1/2 כוס שמן
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 4 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קורט מלח (קמצוץ)
  • 4 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • חופן אגוזי מלך קצוצים גס

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן.
  2. בקערה שמתאימה למיקרוגל ממיסים שוקולד מריר עם שמן כחצי דקה, מערבבים לבלילה חלקה ללא גושים, אם עדין יש גושים ממיסים עוד חצי דקה במיקרוגל ושוב מערבבים.
  3. בקערה גדולה טורפים ביצים עם סוכר וסוכר וניל, בעזרת מטרפה ידנית, עד לקבלת קציפה בהירה, מוסיפים מלח ותמצית וניל ומערבבים שוב.
  4. מוסיפים את השוקולד המומס לקערת הביצים ומקפלים פנימה.
  5. יוצקים את בלילת הבראוניז לתבנית המשומנת ומפזרים את אגוזי המלך, בעזרת כף עוזרים לאגוזי המלך לשקוע קלות בבלילת העוגה.
  6. אופים במשך 23 דקות, הבראוניז מוכן כאשר קיסם יוצא מעט לח, אך לא רטוב. במידה והקיסם רוטב אופים עוד כ-5 דקות.

עוד עוגות שוקולד כשרות לפסח שאסור לפספס:

עוגת חלת הדבש • עוגה מיוחדת במינה

עוגת חלת הדבש קיבלה את שמה בזכות הדפוס המרתק של פנים העוגה, שמזכיר חלות דבש שנמצאות בכוורות הדבורים. היום נלמד איך להכין את העוגה הייחודית והמרשימה הזאת.

עוגת גבינה יפנית במתיקות מעודנת

מתכון לעוגת גבינה יפנית, מה שמייחד את עוגת הגבינה הזו הוא אופן ההכנה (באן מארי) שהופך אותה לכל-כך רכה ואוורירית. במתכון הזה חשוב לפעול על פי השלבים, כדי לקבל תוצאות מעולות. העוגה יוצאת רכה ואוורירית, במתיקות מעודנת.

עוגת פולנטה ותפוזים במרקם עדין

עוגת אמצע שבוע מיוחדת וטעימה. העוגה משלבת פולנטה (קמח תירס דק) ותפוזים ולה מרקם רך ועדין. מתאימה מאוד לאוהבי עוגות תפוזים ולא רק. ניתן להכין גם עוגה ללא גלוטן ע"י שימוש בקמח שקדים.

דילוג לתוכן