את לביבות המצה המסורתיות מהמטבח הרומני מכינים בכל בוקר בימי חול המועד של חופשת פסח. הן שטוחות ומלוחות ומתאימות במיוחד להגשה עם סלט תפוחי אדמה וביצים רומני (שמוכר גם בשמו השני – אנקחץ). אגב, הלביבות מתאימות לכל ממרח או סלט אחר שתבחרו ומומלצות במיוחד לארוחת בוקר בפסח או לעל האש.
רגע לפני: כל המתכונים לפסח במקום אחד!
מתכון ללביבות לטקעס לפסח
- על כל כוס קמח מצה
- 1 ביצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
- 3-4 כוסות מים
לשדרוג
- 1/4 כוס ירק קצוץ
- 4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- שבבי בצל מטוגן
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מערבבים קמח מצה, מלח ופלפל.
- טורפים ביצה ומוסיפים לקערה, בוחשים מעט.
- מתחילים להוסיף 3 כוסות מים בהדרגה ותוך כדי ערבוב.
- במידה והעיסה יבשה מידי, ממשיכים בחצי כוס מים נוספת.
- אם יש צורך, מוסיפים את חצי כוס המים האחרונה.
- המטרה היא להגיע לעיסה לא נוזלית מידי, אך לא מוצקת כלל.
- מחממים שמן במחבת רחבה ויוצקים כף מבלילת הלטקעס.
- מטגנים את הלטקעס כ-2 דקות, עד שהלביבה מתגבשת וניתן להפוך אותה.
- הופכים ומטגנים עד להשחמה.
- מוציאים לנייר סופג וזוללים בעודן חמות.
מתכון לסלט תפוחי אדמה וביצים רומני
- 2 תפוחי אדמה גדולים
- 4 ביצים קשות
- 1 בצל לבן קצוץ
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 גבעול בצל ירוק קצוץ
- 3 כפות שמן
אופן ההכנה:
- את תפוחי האדמה מבשלים עם הקליפה עד לריכוך.
- קולפים את תפוחי האדמה ומניחים בקערה.
- קולפים את הביצים ומוסיפים לקערת תפוחי האדמה.
- מוסיפים גם בצל קצוץ ותבלינים ומועכים לפירה גס.
- מגישים לשולחן בליווי לטקעס חמות.
תמונות ומתכונים: המטבח של שרית