מתכון: לטקעס לפסח • לביבות קמח מצה ב-5 דקות

  פורסם בתאריך   על ידי   5 תגובות

את לביבות המצה המסורתיות מהמטבח הרומני מכינים בכל בוקר בימי חול המועד של חופשת פסח. הן שטוחות ומלוחות ומתאימות במיוחד להגשה עם סלט תפוחי אדמה וביצים רומני (שמוכר גם בשמו השני – אנקחץ). אגב, הלביבות מתאימות לכל ממרח או סלט אחר שתבחרו ומומלצות במיוחד לארוחת בוקר בפסח או לעל האש.

רגע לפני: כל המתכונים לפסח במקום אחד!

מתכון ללביבות לטקעס לפסח

  • על כל כוס קמח מצה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל
  • 3-4 כוסות מים

לשדרוג

  • 1/4 כוס ירק קצוץ
  • 4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • שבבי בצל מטוגן



אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים קמח מצה, מלח ופלפל.
  2. טורפים ביצה ומוסיפים לקערה, בוחשים מעט.
  3. מתחילים להוסיף 3 כוסות מים בהדרגה ותוך כדי ערבוב.
  4. במידה והעיסה יבשה מידי, ממשיכים בחצי כוס מים נוספת.
  5. אם יש צורך, מוסיפים את חצי כוס המים האחרונה.
  6. המטרה היא להגיע לעיסה לא נוזלית מידי, אך לא מוצקת כלל.
  7. מחממים שמן במחבת רחבה ויוצקים כף מבלילת הלטקעס.
  8. מטגנים את הלטקעס כ-2 דקות, עד שהלביבה מתגבשת וניתן להפוך אותה.
  9. הופכים ומטגנים עד להשחמה.
  10. מוציאים לנייר סופג וזוללים בעודן חמות.

מתכון לסלט תפוחי אדמה וביצים רומני

סלט תפוחי אדמה וביצים רומני

  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • 4 ביצים קשות
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 גבעול בצל ירוק קצוץ
  • 3 כפות שמן

אופן ההכנה:

  1. את תפוחי האדמה מבשלים עם הקליפה עד לריכוך.
  2. קולפים את תפוחי האדמה ומניחים בקערה.
  3. קולפים את הביצים ומוסיפים לקערת תפוחי האדמה.
  4. מוסיפים גם בצל קצוץ ותבלינים ומועכים לפירה גס.
  5. מגישים לשולחן בליווי לטקעס חמות.



תמונות ומתכונים: המטבח של שרית

שיתוף

5 תגובות

  1. חצי רומני :

    אנחנו אוכלים את הלטעקס עם שמנת חמוצה ועירית.

  2. תמי :

    שלום, אשמח לדעת מה יכול להחליף את הביצים במתכון הזה (ובמתכונים דומים), למתכון טבעוני?

  3. בנימינה בלום :

    אימא שלי ז”ל הייתה מכינה גם לאטקס מתוקים. במקום פלפל ומלח, סוכר, קורט מלח וגרירת לימון.

  4. חן :

    אני הכי אוהבת את לביבות הלטקעס בפסח התחלתי להתכונן ויצא לי נפלא.
    אין כמו הדברים שמזכירים לנו את הילדות

  5. חנה גוקובסקי :

    כילדים היינו טובלים את הלטקס בסוכר והיה מדהים. אמא שלי היתה נותנת לעיסה לנוח קצת (על מנת שהנוזלים יספגו)ואחרי זה מוסיפה בהתאם עוד משהו. בתאבון

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *