FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

לוקומדס • סופגניות יווניות בדבש ואגוזי מלך

מתכון מסורתי לסופגניות לוקומדס מטוגנות וטבולות בדבש. הסופגניות קטנות, מתוקות ופריכות. קינוח יווני שאי אפשר לעמוד בפניו!

זמן הכנה: 60 דק' | זמן בישול: 20 דק' | סה"כ: שעה ו-20 דק'

מצרכים:

לסופגניות:

  • 1 כוס (240 גרם) מים פושרים
  • 1 כוס (240 גרם)חלב פושרים
  • 15 גרם שמרים יבשים
  • 3 ורבע כוסות (450 גרם) קמח לבן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח שטוחה
  • 4 כפות שמן זית
  • שמן לטיגון

לקישוט:

  • 1 כוס (340 גרם) דבש
  • קורט קינמון
  • אגוזי מלך קצוצים

הוראות הכנה:

  1. מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה מים ושמרים. ממתינים 5 דקות, עד שהשמרים מתמוססים לחלוטין.
  2. מוסיפים את שאר מרכיבי הסופגנייה ולשים במהירות גבוהה (כ-2 דקות) עד שנוצרת בלילה חלקה.
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפוח למשך כשעה.
  4. מחממים שמן בסיר עמוק, לטמפרטורה של כ – 180 מעלות. אפשר לבדוק שהשמן חם על ידי הכנסת כף עץ לתוך השמן. אם יש בועות קטנות סביב לכף, השמן מוכן ואפשר להתחיל לטגן את הסופגניות.
  5. טובלים כף במים (או בשמן), מכניסים את הכף לקערה וממלאים אותה בבלילה. בעזרת כף נוספת מפילים בזהירות את הבצק לשמן החם. חוזרים על התהליך עד שהסיר מתמלא בסופגניות מרווחות.
  6. הופכים מידי פעם את הסופגניות עם כף מחוררת, עד להזהבה.
  7. מניחים את הספוגניות על מגש מרופד בנייר סופג וסופגים מהן מעט שמן עודף ומעבירים את הסופגניות למגש גדול.
  8. לציפוי עם דבש – מטפטפים דבש על הסופגניות (אם הדבש מוצק, מחמים את הצנצנת בקערה עם מים חמים), מפזרים קינמון ואגוזי מלך קצוצים.
  9. לציפוי עם שוקולד – מרתיחים בסיר סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 1-2 דקות, תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
    יוצקים את השוקולד החם מעל
  10. הסופגניות, מפזרים אגוזי מלך קצוצים גס או שקדים ונהנים!
    בתאבון!

עוד מתכונים מיוחדים לחנוכה!

כל המתכונים הכי שווים לחנוכה בעמוד אחד!

כנסו עכשיו לעמוד המיוחד לחג החנוכה ולא תפספסו שום סופגנייה או לביבה
אולי יעניין אותך
פופולרי עכשיו

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *