פפנאש הן סופגניות רומניות מסורתיות עם בצק גבינה ומעל שמנת חמוצה וריבה, מה שהופך את הפפנאש לסופגנייה פשוט מושלמת!
מתכון לפפנאש
זמן הכנה: 30 דקות | זמן בישול: 30 דקות | סה"כ: 60 דקות
מצרכים:
- 500 גרם גבינה לבנה או גבינת טוב טעם
- 2 ביצים
- 3 טיפות תמצית רום
- 75 גרם + 1 כף סוכר
- 1 שקיות סוכר וניל
- 240 גרם קמח לבן
- 1 כפית סודה לשתייה
- שמן לטיגון הסופגניות
לציפוי:
- 1 גביע שמנת חמוצה או 200 גרם קרם פרש
- ריבת אוכמניות או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים.
הוראות הכנה:
- מסננים את הגבינה מנוזלים במסננת (או שופכים בזהירות מים מיותרים לכיור).
- מכניסים לקערה גבינה, ביצים, תמצית רום, סוכר וסוכר וניל ומערבבים עד שמתקבלת תערובת דביקה (היא לא צריכה להיות חלקה).
- מנפים לתוך התערובת קמח וסודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת בצק דביק.
- מקמחים את משטח העבודה ואת הידיים בקמח, מעבירים את הבצק למשטח, לשים קלות ויוצרים ממנו כדור.
- הבצק עדיין צריך להיות דביק, אך כזה שניתן לעבוד איתו. במידת הצורך מוסיפים מעט קמח. הבצק צריך להישאר דביק אך נוח לעבודה.
- מחלקים את הבצק ל – 9 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לגליל ומהדקים את הקצוות כך שנוצר עיגול עם חור באמצע.
- את הגליל האחרון חותכים ל – 8 עיגולים כדי להכין את החלק העליון של הסופגנייה.
- מחממים שמן בסיר עמוק, בגובה של כ – 8 ס"מ לטמפרטורה של כ – 180 מעלות.
- אפשר לבדוק שהשמן חם על ידי הכנסת כף עץ לתוך השמן. אם יש בועות קטנות סביב לכף, השמן מוכן ואפשר להתחיל לטגן את הסופגניות.
- מטגנים שתיים – שלוש סופגניות בכל פעם, בהתאם לגודל הסיר ולא בצפיפות. מנמיכים את החום לבינוני-נמוך והופכים את הסופגניות עם כף מחוררת מידי פעם.
- מטגנים כל קבוצת סופגניות 5 עד 7 דקות, עד שהן מקבלות צבע חום זהוב.
הכדורים הקטנים יצטרכו בערך 3-4 דקות לטיגון. - מניחים את הספוגניות על צלחת מרופדות בנייר סופג וסופגים מהן שמן עודף.
- מניחים כל סופגנייה על צלחת הגשה קטנה, שופכים מעל שמנת חמוצה וריבה.
- מניחים את ה"כיסוי" מעל ושופכים גם עליהם שמנת וריבה שאוהבים, ומגישים.
בתאבון!