FoodisGood

tabouli-quinoa-salads
לילה טוב: 7 המלצות לארוחת ערב שמקדמת שינה + מתכונים
avocado-salad-boiled-eggs
6 מזונות מומלצים לחיזוק השיער ומניעת נשירה + מתכונים
vegan-chocolate-balls
5 מתכונים מזינים, קלים ומעניינים לשבוע חדש
bean-soup-recipe
5 מרקים כפריים לחמם את הגוף ואת הלב
popular-easy-recipes
35 מתכונים קלים ומומלצים (הכי פופולריים ⭐)
10 minutes dinners
15 ארוחות ערב עד 10 דקות עבודה 🍽️
BLUEBERRY OATMEAL MUFFINS
ארוחת בוקר בריאה וטעימה ב-10 דקות • מתכונים מהירים ⏰
Simple-chocolate-chip-cookies-2
11 עוגיות קלות להכנה (עד 10 דקות עבודה)
french-ratatouille-recipe
ארוחת שבת גורמה • 10 מתכונים שעושים את ההבדל
arancini-recipe
ארוחת שבת בסגנון איטלקי (המתכונים הכי שווים 🤩)
beginners-baking-recipes
14 מתכוני אפייה מתוקים הכי קלים למתחילים
uzbek-bread
16 לחמים ביתיים להוסיף לרפרטואר האפייה שלכם
beniza
בניצה - מאפה פילו וגבינה בלקני
health-bread
לחם בריאות • 5 מתכונים ביתיים וקלים

פפנאש • סופגניות גבינה מושלמות מהמטבח הרומני

פפנאש הן סופגניות רומניות מסורתיות עם בצק גבינה ומעל שמנת חמוצה וריבה, מה שהופך את הפפנאש לסופגנייה פשוט מושלמת!

מתכון לפפנאש

זמן הכנה: 30 דקות | זמן בישול: 30 דקות | סה"כ: 60 דקות 

מצרכים:

  • 500 גרם גבינה לבנה או גבינת טוב טעם
  • 2 ביצים
  • 3 טיפות תמצית רום
  • 75 גרם + 1 כף סוכר
  • 1 שקיות סוכר וניל
  • 240 גרם קמח לבן
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • שמן לטיגון הסופגניות

לציפוי:

  • 1 גביע שמנת חמוצה או 200 גרם קרם פרש
  • ריבת אוכמניות או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים.

הוראות הכנה:

  1. מסננים את הגבינה מנוזלים במסננת (או שופכים בזהירות מים מיותרים לכיור).
  2. מכניסים לקערה גבינה, ביצים, תמצית רום, סוכר וסוכר וניל ומערבבים עד שמתקבלת תערובת דביקה (היא לא צריכה להיות חלקה).
  3. מנפים לתוך התערובת קמח וסודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת בצק דביק.
  4. מקמחים את משטח העבודה ואת הידיים בקמח, מעבירים את הבצק למשטח, לשים קלות ויוצרים ממנו כדור.
  5. הבצק עדיין צריך להיות דביק, אך כזה שניתן לעבוד איתו. במידת הצורך מוסיפים מעט קמח. הבצק צריך להישאר דביק אך נוח לעבודה.
  6. מחלקים את הבצק ל – 9 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לגליל ומהדקים את הקצוות כך שנוצר עיגול עם חור באמצע.
  7. את הגליל האחרון חותכים ל – 8 עיגולים כדי להכין את החלק העליון של הסופגנייה.
  8. מחממים שמן בסיר עמוק, בגובה של כ – 8 ס"מ לטמפרטורה של כ – 180 מעלות.
  9. אפשר לבדוק שהשמן חם על ידי הכנסת כף עץ לתוך השמן. אם יש בועות קטנות סביב לכף, השמן מוכן ואפשר להתחיל לטגן את הסופגניות.
  10. מטגנים שתיים – שלוש סופגניות בכל פעם, בהתאם לגודל הסיר ולא בצפיפות. מנמיכים את החום לבינוני-נמוך והופכים את הסופגניות עם כף מחוררת מידי פעם.
  11. מטגנים כל קבוצת סופגניות 5 עד 7 דקות, עד שהן מקבלות צבע חום זהוב.
    הכדורים הקטנים יצטרכו בערך 3-4 דקות לטיגון.
  12. מניחים את הספוגניות על צלחת מרופדות בנייר סופג וסופגים מהן שמן עודף.
  13. מניחים כל סופגנייה על צלחת הגשה קטנה, שופכים מעל שמנת חמוצה וריבה.
  14. מניחים את ה"כיסוי" מעל ושופכים גם עליהם שמנת וריבה שאוהבים, ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכונים מיוחדים לחנוכה

🔥הכי פופולרי עכשיו!
דילוג לתוכן