מתכון: פריקסה של אתי בן-שמעון • כולל תמונות ומילוי

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

מתכון להכנת פריקסה

אתי בן-שעמון מלמדת אותנו איך להכין פריקסה טוניסאי אמיתי כולל: לחמניות פריקסה מטוגנות, מילוי טוניסאי אורגינל עם תפוחי אדמה, לימון כבוש, אריסה ועוד.. מתחילים!

מתכון להכנת לחמניות פריקסה

הלחמניות המטוגנות שכולם אוהבים, אלה עם הפס הלבן באמצע – איך מכינים אותן? בדיוק כך:

מצרכים:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים או שקית שמרית
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות וודקה או ערק (לא חובה אבל מאוש תורם לבצק אוורירי)
  • 3-4 כוסות מים פושרים
  • כף גדושה מלח
  • שמן

שלב הכנת הבצק:

בצק פריקסה תפיחה ראשונה

בצק פריקסה תפיחה ראשונה

  1. בקערה המיקסר לשים יחדיו את כל מצרכי הלחמניות *מלבד המלח* מתחילים ב-3 כוסות מים ורק אם הבצק יבש מוסיפים 1/2 כוס מים נוספת, אם עדיין יבש, מוסיפים עוד 1/2 כוס.
  2. לשים הכל היטב כ-5 דקות ורק אז מוסיפים את המלח, ממשיכים ללוש עוד 5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. משאירים את הבצק בקערה, מורחים מעל קצת שמן ומכסים במגבת.
  4. מניחים את הבצק להתפחה של שעה, לשים שוב את הבצק ידנית בכדי להוציא בועות אוויר ושוב מכסים להתפחה של רבע שעה.



שלב עיצוב הפריקסה:

לחמניות פריקסה על ריבועי נייר אפייה לפני טיגון

לחמניות פריקסה על ריבועי נייר אפייה לפני טיגון

בזמן ההתפחה מכינים ריבועים מנייר אפייה – ריבועי נייר האפייה ישמשו מצע להתפחת הפריקסה ויעזרו לנו לטגן צורה יפה, אל תוותרו.

  1. מחלקים את הבצק לכדורים שווים, בערך בגודל של 3/4 כדור לחמנייה
  2. מכל כדור יוצרים את צורך הפריקסה – מושכים בעדינות משני צדדים ויוצרים צורת אליפסה, מניחים במרכז ריבוע נייר אפייה ומשטחים מעט עם ידיים משומנות. כמו בתמונה:
  3. מורחים על הידיים על כל לחמנייה מעט שמן ומכסים עם ניילון נצמד, מניחים כך להתפחה של רבע שעה.



שלב הטיגון:

טיגון לחמניות פריקסה

שימו לב – חשוב לחמם את השמן על להבה בינונית ולא גבוהה – טמפרטורת שמן גבוהה תפגע במרקם הלחמנייה שתשחים מבחוץ ולא תאפה מבפנים.

מחממים שמן עמוק בסיר גדול ורחב ומטגנים את הלחמניות, ניתן לעשות זאת ב-2 שיטות, מה שנוח לכם:

  • שיטת טיגון ראשונה: לטגן את הלחמניות בשמן עם הנייר אפייה (לא קורה כלום לנייר) במשך 2 דקות עם מכסה, לאחר 2 דקות להוציא את הניירות מהשמן ולהפוך את הלחמניות, להמשיך בטיגון ללא מכסה עוד כ-2 דקות עד להזהבה יפה.
  • שיטת טיגון שנייה: לגלגל בעדינות את הלחמנייה לתוך השמן בעזרת נייר האפייה, לאחוז בו בשתי ידיים ולשחרר צד אחד כל שהלחמנייה תתגלגל אל השמן, לטגן 2 דקות עם מכסה, להפוך ולטגן עוד 2 דקות ללא מכסה.



שלב המילוי:

מילוי לפריקסה

מילוי לפריקסה

מלבד המצרכים הרגילים למילוי פריקסה (טונה, ביצים קשות, תפוחי אדמה בתיבול כמון ופפריקה, ירקות ומלפפון חמוץ) ישנם 2 סלטים שעושים את ההבדל:

לימון כבוש: סלט לימון כבוש הוא סלט חובה בפריקסה, הוא זה שנותן לו את הטעם הלימוני המהמם שכולנו אוהבים, אל תוותרו עליו בשום אופן! >> מתכון ללימון כבוש ביתי מנצח

אריסה: סלט אריסה חריף או מתוק שמכינים מפלפלים טריים, הסלט האדום הזה שכולנו כל-כך רגילים לראות בפריקסה המקצועי הוא מה שיהפוך את המנה הזאת לטוניסאית אמיתית >> מתכון לאריסה ביתי

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *