FoodisGood

עוף או הודו • מה יותר בריא? בדקנו

השאלה שנשאלת בלי סוף – מה עדיף לנו להכניס לתפריט היומי שלנו? החלטנו לבדוק ועשינו השוואה גב אל גב: עוף או הודו? כמה קלוריות יש בכל אחד, מה מכיל יותר ערכים תזונתיים והאם הם באמת כל כך שונים?

כמה קלוריות?

100 גרם חזה עוף: 165 קלוריות

100 גרם חזה הודו: 104 קלוריות

ערכים תזונתיים?

100 גרם חזה עוף מכיל: סידן, ויטמין D, ויטמין B12, ברזל, ויטמין B6, מגנזיום, 3.6 גרם שומן, 85 מיליגרם כולסטרול, 31 גרם חלבון.

100 גרם חזה הודו מכיל: ויטמין A, סידן, ויטמין C, ברזל, 17 גרם חלבון, 43 מיליגרם כולסטרול.

יתרונות בריאותיים?

חזה עוף: החלבון וויטמין B12 מכיל חזה העוף חיוניים לתחזוק המערכת החיסונית, פעילות מערכת עיכול תקינה, מערכת עצבים תקינה וכמובן בניית עצם ושריר. בנוסף, מרק עוף טוב יכול לסייע במקרים של חולי והתקררות כגון שפעת.

חזה הודו: מעבר לעובדה שההודו מכיל כמות קלוריות נמוכה, הערכים התזונתיים אותם מכיל הודו תורמים לחיזוק המערכת החיסונית, החלבון חשוב לבריאות השלד והעצמות, בנוסף לחומצות האמינו אשר תורמות להרגעה.

לסיכום:

אם אתם מעוניינים לבנות לעצמכם תפריט עשיר בחלבון לבניית שריר ואימוני ספורט, מומלץ יותר להכניס את חזה העוף לתפריט היומי שלכם. מצד שני, במידה ואתם מתעניינים יותר בירידה במשקל עם דגש על כולסטרול נמוך, מומלץ להכניס את חזה ההודו לתפריט היומי.

מתכוני הודו בריאים:

מתכוני חזה עוף בריאים:

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן