איך להכין לימונים כבושים בקלות
על ידי טלי אלעזר מתכונים בריאים, מתכונים טבעוניים, מתכונים ללא גלוטן, סלטים וירקות
מתכון ללימונים כבושים עם תבלינים שמכינים בקלות בכל בית. מתכון קל וטעים בלי הרבה עבודה, לאחר מספר ימים יתקבלו לימונים כבושים מעולים שכדאי לשלב בתבשילים שונים.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
20 דקות
20 דקות
- צנצנת ליטר
מצרכים למתכון
לצנצנת ליטר 1
3 לימונים גדולים
מלח
מיץ מ-2 לימונים
כפית תבלין פלפל מתוק / פפריקה אדומה מתוקה
כפית תבלין פלפל צ'ילי / פפריקה אדומה חריפה
3-4 כפות שמן זית
הוראות הכנה
מנקים ביסודיות את הלימונים ביסודיות תחת מים.
פורסים את הלימונים לפרוסות שוות ככל שניתן.
מצפים כל לימון במלח מכל צד, מנערים היטב מעודפי המלח ומכניסים לצנצנת.
סוחטים לצנצנת 2 לימונים שלמים, מוסיפים תבלינים ושמן זית.
מניחים את צנצנת הלימונים הכבודים על השיש אך לא עם שמש ישירה עליהם.
מידי פעם הופכים את הצנצנת כדי שהנוזלים יגיעו לכל הלימונים.
לאחר 3 ימים טועמים את הלימונים ומחליטים אם להמשיך בתהליך הכבישה או לא.