מנת פסטה קלאסית, קרמית וסופר קלה להכנה מהמטבח האיטלקי. מרכיבי המנה פשוטים וכוללים פסטה, פלפל שחור וגבינות. *טיפ: ניתן להשתמש בכל גבינה מלוחה קשה שיש בבית. המנה הנפלאה הזו מוכנה תוך פחות מ – 20 דקות.
מתכון לקאצ'ו א פפה
זמן בישול: 15 דק' | סה"כ: עד 20 דקות
מצרכים:
- 250 גרם פסטה ספגטי או לינגוויני
- 2 כפות שמן זית
- 30 גרם חמאה
- 1 כף פלפל שחור גרוס או לפי הטעם
1/2 כפית מלח - 50 גרם גבינת פרמזן או גרנה פדנו מגוררת דק
- 50 גרם גבינת פקורינו מגוררת
- גבינת פרמזן מגוררת להגשה
הוראות הכנה:
- מרתיחים מים עם מעט מלח ומבשלים את הפסטה עד שהיא כמעט מוכנה (כ – 2 דקות פחות מהוראות ההכנה). מערבבים מידי פעם.
- מסננים את הפסטה ושומרים 1/2 כוס ממי הבישול בצד.
- מחממים שמן זית ופלפל שחור במחבת רחבה, על אש בינונית – נמוכה, כדקה.
- מוסיפים חמאה ו- 1/2 כוס ממי הפסטה ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הפסטה, מנמיכים את האש.
- מוסיפים את גבינת הפרמזן ומערבבים היטב בעזרת מזלג, עד שהגבינה נמסה.
- מכבים את האש, מוסיפים גבינת פוקורינו ומערבבים עד שהגבינה נמסה והרוטב מכסה היטב את הפסטה.
- מעבירים לקערות, מגררים גבינה נוספת מעל ומגישים חם.
בתאבון!