העוגה הנהדרת הזו הגיעה אלינו הישר מפולין. עוגה שמורכבת משתי שכבות בצק רבוך וביניהן קרם וניל עשיר ומשגע. לא תבינו כמה היא טעימה עד שלא תטעמו אותה. בין העוגות הכי מומלצות לאירוח!
מתכון לעוגת קרפטקה
מצרכים:
לבצק:
- 125 גרם חמאה
- 1 כוס מים
- מלח
- 1 כוס קמח
- 5 ביצים
- 1 כפית אבקת אפייה
למילוי:
- 1/2 ליטר חלב
- 1.5 כפות קמח לבן
- 2.5 כפות קורנפלור
- 250 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בגודל 20*30 ס"מ בנייר אפייה
להכנת הבצק:
- ממיסים בסיר את חמאה, מוסיפים מים, סוכר ומלח ומערבבים היטב.
- כשהתערובת מתחילה לרתוח, שופכים פנימה קמח ומערבבים במהירות עם כף עץ, עד שהקמח נבלע בתערובת ונוצר בצק שנפרד מדפנות הסיר.
- מסירים מהאש ומצננים.
- מעבירים את הבצק לקערת מיקסר, מערבבים ומוסיפים את הביצים בהדרגה, כך שהן ישתלבו בבצק.
- מוסיפים אבקת אפיה ומערבבים עד שהבצק הופך למבריק ומעט דביק.
- מחלקים את הבצק ומעבירים אותם לתבניות האפיה. משטחים בידיים בעדינות כדי ליצור עובי אחיד.
- אופים כ – 20 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות, תפוח בצדדים ונוצרות גבעות קטנות במרכז.
- מוציאים ומעבירים לרשת לצינון כחצי שעה.
להכנת המילוי:
- מערבבים בקערה חצי מכמות החלב עם קמח וקורנפלור, עד שלא נשארים גושים.
- מרתיחים את החלב הנותר וכשהוא מתחיל לרתוח, מוסיפים את בלילת הקמח, תוך כדי ערבוב מהיר, עד שהתערובת מתעבה.
- מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את החמאה, סוכר וסוכר וניל ומערבבים היטב.
- מכסים בניילון נצמד, צמוד לפודינג ומקררים 1/2 שעה במקרר.
הרכבת העוגה:
- מעבירים בצק מתבנית אחת לתבנית הגשה. מורחים מעל את המילוי, מיישרים מעט עם מרית, מניחים את הבצק האפוי השני מעל ומחזירים למקרר ל 1/2 שעה נוספת.
- מוציאים, מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
בתאבון!