FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת פחזניות ושמנת עם ציפוי שוקולד

על ידי מתוק לי  

שילוב של פחזניות, עוגת שמנת מתוקה וציפוי של שוקולד, מה יכול להיות רע? עוגה קלה להכנה, אבל מרשימה ומקורית במיוחד. נשארו לי כמה פחזניות ואז חשבתי לעצמי - איך אפשר לעשות איתן משהו מעניין ומקורי? ועליתי על זה - עוגת שמנת ופחזניות לתפארת מדינת ישראל :)

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 40 דקות

    40 דקות

מצרכים למתכון

לבסיס עוגת פחזניות

15 פחזניות מוכנות (ללא מילוי)

לשכבת השמנת

2 פודינל וניל

2 שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

2 כוסות חלב

לציפוי העוגה

שמנת מתוקה

2 חפיסות שוקולד חלב

הוראות הכנה

מקציפים פודינג וניל עם שמנת מתוקה, סוכר וחלב עד לקבלת קרם יציב. חוצים את הפחזיות וממלאים כל פחזניה בקרם (ניתן להשאיר את הפחזניות גם ללא מילוי).

בתחתית תבנית עגולה קוטר 26 מסדרים פחזניות - יוצרים עיגול חיצוני וממלאים את העיגול הפנימי בכמה פחזניות שנכנסות.

על גבי הפחזניות משטחים את קרם השמנת בתבנית עד שהוא ממלא את כל קוטר התבנית. מכניסים למקרר למשך שעה.

לפני שמוציאים את העוגה מכינים ציפוי שוקולד - מניחים בקערה קטנה (שמתאימה למיקרוגל) חבילת שמנת מתוקה. מכניסים למיקרוגל לדקה שלמה, מוציאים ומהר מערבבים את השמנת החמה עם קוביות שוקולד חלב, מערבבים עם מטרפה במהירות עד שכל השוקולד נמס לחלוטין.

שופכים את השוקולד על העוגה ומכניסים למקרר. מוציאים כחצי שעה לפני ההגשה.

לפני ההגשה - את הפחזניות שנשארו מניחים מעל לעוגה ומזלפים גבעות קצפת לקישוט. בתאבון..

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן